Skip to main content

Kyberhyökkäys voi olla hyvin vaarallinen, kun se tapahtuu oikeaan aikaan



Keskusteltaessa kyberhyökkäyksistä, niin silloin tietenkin tulee mieleen se, että niitä käytetään informaatiosodan verukkeella käytäviin kiristys-kampanjoihin, joissa tiedostoja salataan ilman käyttäjän lupaa, ja sitten niiden avaamisesta pyydetään palkkiota. Toinen mahdollisuus sitten ovat sellaiset toimenpiteet, missä tietokone lukitaan ilman, että käyttäjä saa siitä varoitusta, minkä jälkeen ruutuun ilmestyy esimerkiksi pankkiyhteys, mihin pitää maksaa lunnaita, tai tietokoneen kovalevyllä olevat tiedot tuhotaan.

Tuollaiset loogisiksi pommeiksi kutsutut välineet voivat toki toimia myös ilman varoitusta, ja tuolloin tietenkin se että miten tuo virus on tietokoneelle päässyt ratkaisee sen, että maksaako henkilö lunnaat. Näet jos virus ujutetaan tietokoneelle esimerkiksi laittoman pornokuvan kylkiäisenä, niin että sen koodi on stenologisin menetelmin upotettu kuvan koodiin, niin silloin tietenkin tuolla kiristäjällä on suurempi mahdollisuus saada haluamansa rahat, kuin se että tuo virus olisi putkahtanut koneelle jostain laillisesta latauksesta.

Tuo on sitten muuten yleensä kiristäjien ongelma, eli heidän pitää varmistaa kohteen suun pysyvän kiinni, kun hän tekee tuon hyökkäyksen. Jos normaali ihminen imaisee tietokoneelleen viruksia, niin hän todennäköisesti sitten tyhjentää kovalevynsä, eli asentaa käyttöjärjestelmän uudelleen tai pyytää mikrotukea vaihtamaan koneensa, sekä tietenkin soittaa siitä hyvästä vielä poliisille, joka kykenee jäljittämään epäillyn pankkitietojen perusteella.

Mutta jos tuo lataus on tullut laittomasta kohteesta, niin silloin edessä on ongelmia, koska tuolloin ei kiristyksen uhri ehkä uskalla sanoa tuota asiaa kenellekään. Loogisten pommien ongelma on siinä, että ne voidaan laukaista tiettyyn aikaan, eli noilla välineillä kyetään tuhoamaan tietyllä hetkellä esimerkiksi Linux-koneiden käyttäjätiedot sisältävät tietokannat, jolloin niiden käyttäminen muuttuu hyvin vaikeaksi, ja tietenkin tuollaisia data-aseita on olemassa myös SOCOM:in käytössä.

Tuollaisten erikoisjoukkojen käyttöön tarkoitettujen data-aseiden levittäminen sitten tapahtuu joko niin, että esimerkiksi johonkin tukikohtaan soluttaudutaan läppärit kainalossa, ja sitten nuo virukset levitetään esimerkiksi WLAN:in kautta sen tietokoneille. Kuitenkin pitää muistaa se, että nuo aseet voidaan levittää toiminta-alueelle esimerkiksi tutkan avulla, eli tukan radiosätelyn mukana kohteisiin lähetetään tietokoneviruksia, joita yritetään syöttää tällä tavoin vihollisen viestintäjärjestelmään tai WLAN-verkkoihin.

Samoin voidaan esimerkiksi GPS tai GLONASS paikannusjärjestelmiin voidaan yrittää ujuttaa viruksia, joita nuo välineet levittävät sitten vihollisen ohjussukellusveneisiin sekä muihin taisteluvälineisiin, eli ne voivat lamauttaa koko tietoverkon. Mutta noiden valtiolliseen käyttöön tarkoitettujen virallisten tahojen tekemien virusten ongelmana on se, että ne on tehty erittäin hyvin koulutettujen tiedemiesten valvonnassa, ja heillä on ollut käytössään kaikki mahdolliset testausvälineet, millä on varmistettu se, että nämä virukset läpäisevät kaikki mahdolliset palomuurit.

Kuitenkin tuollaiset data-aseet ovat vain tavallisia tietokoneohjelmia, joiden varastaminen on melko helppoa. Tarvitaan vain USB-tikku tai SD-kortti, niin silloin tuollaisen ohjelman voi kuka hyvänsä varastaa, jos hänellä on pääsy noiden ohjelmien koodeihin. Eli hän voi tehdä noista koodeista vaikka World-dokumentin, ja sitten vain siirtää nämä koodit esimerkiksi C-kääntäjälle, joka sitten muokkaa niistä toimivan ohjelman.

Ja jos tuollainen data-ase joutuu vahingossa esimerkiksi ydinvoimalan tiedostoihin, niin tuloksena voi olla kiina-ilmiö, mikä tarkoittaa reaktorin sydämen sulamista. Se mikä tekee näistä virallisista viruksista niin vaarallisia on se, että ne eivät ole mitään pikkupoikien kyhäelmiä, joita on pitänyt salata, vaan virallisissa laboratorioissa tuotettuja keinotekoisia organismeja, joita ovat filosofian tohtorien tekemiä välineitä, joissa on käytetty virallista testausmetodologiaa. Samoin noilla miehillä on ollut aikaa suorittaa tarpeelliset toimenpiteet, joilla viruksesta tulee sellainen, että se varmasti toimii. Eikä heitä myöskään ole häiritty kesken työtään, jolloin tuote on tietenkin paras mahdollinen.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kyberhyokkayksen-ensisijainen-kohde-selvisi/6486284

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require electricity, and electr

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica