Skip to main content

Globaali informaatio lisää tarvetta mediakriittisen ajattelun opettamiseen, koska yksittäistä ihmistä voidaan siellä mustamaalata myös muiden kuin poliittisten asioiden ajamiseksi


Talouden teollisuudessa tuotettavien tuotteiden sekä yhteiskunnan moraali kehittyy nykyään tiedotusvälineiden eli virallisen lehdistön ja sosiaalisen median vaikutuksesta. Nykyään kehitys on erilaista kuin ennen. Eli mukaan tulee myös moraalisia aspekteja kuten eläinsuojelu, sekä muita sellaisia asioita, joista ennen ei olisi koskaan voitu edes keskustella, ja joiden nimissä tapahtuu asioita, jotka eivät varmasti tuotteiden valmistajia imartele. Kuitenkin moraalisia aspekteja voidaan käyttää hyväksi tuotteiden mustamaalaamisessa, eli esimerkiksi sosiaaliseen mediaan voidaan sitten "vuotaa" raportteja, joihin on miksattu esimerkiksi vanhoja uutisfilmejä, jotta jonkun tuotteen valmistusolosuhteet vaikuttaisivat epäinhimillisiltä. Eli kun puhutaan vaikkapa lihan tuottamisesta, niin ei ole mitenkään yhdentekevää, että keneltä esimerkiksi kaupunkien tai oppilaitosten keittiöt tai catering-toimi ostaa palveluitaan, Tai että mikä yhtiö toimittaa kaupunkien työntekijöiden työasut, tai missä maassa esimerkiksi merkkifarkut ommellaan.

Vaikka moraalia on ennen hiukan karsastettu, kun puhuttu liiketoiminnasta, niin nykyään esimerkiksi tuotteiden tuottamisen eettiset näkökannat määräävät yhtä paljon, kuin niiden valmistuksen hinta. Toisaalta meidän länsimaisten ihmisten käsitys moraalista on muuttunut paljon viime vuosina, ja pääpaino ei enää ole siinä, että joku malli tai muu henkilö esiintyisi pornoelokuvissa noiden koko perheen mainosten lisäksi tai että jollain johtajalla olisi aviottomia lapsia siihen, että käytetäänkö tuotteiden valmistuksessa sellaisia materiaaleja, jotka myös tuotantotapansa puolesta palvelee kestävää kehitystä.

Eli missään nimessä mitään keskitysleirejä ei saa löytyä tuotantoketjun alkupäästä, eikä myöskään mitään kemikaalidumppausta saa paljastua paikoista, missä esimerkiksi valmistetaan farmareita. Tai T-paitoja. Nykyään meidän länsimaisten toimijoiden on oltava entistä valppaampia esimerkiksi eläinrääkkäyksen tai muun vastaavan asian kanssa, koska sosiaalinen media on helppo tapa levittää tuollaisia kuvia, ja niiden välittämä informaatio tietenkin on sinällään aitoa ja helppo todeta faktaksi, mutta kuitenkin voidaan sanoa, että tuollainen informaatio voidaan silti väärentää, eli noita navetoista otettuja filmejä voidaan miksata yhteen, ja esimerkiksi esittää väärää henkilöä tilan omistajana, jotta hänestä voidaan tehdä mediassa kyvytön hoitamaan asioitaan. 

Tuolloin kuitenkin voi kyseessä olla yritys siirtää tilaa aikaisemmin perikunnalle, kun tuo tilan isäntä sitten raahataan mielisairaalaan sekä leimataan eläinrääkkääjäksi, jolloin naapuri voi sitten "hyvää hyvyyttään" käydä viljelemässä noita peltoja. Ja tuon filmimateriaalin luukuttaminen "ulkomaisen" henkilön nimiin tehdyn Facebook-tilin kautta lisää uskottavuutta. Eli tuolloin voidaan esimerkiksi turistimatkalla ottaa ihmisistä ja paikoista kuvia, ja sitten tehdä niiden avulla esimerkiksi uskottava Facebook-profiili, jota voidaan käyttää tällaiseen operaatioon, eli tässä termi "operaatio" tarkoittaa yksinkertaisesti kotitilan haltuunottoa. 

Joten sen takia tuollaiseen filmiin on aina suhtauduttava tietyllä varauksella. Informaation globalisaatio on johtanut siihen, että emme enää ole tiedonvälityksessä virallisen median varassa, mikä tietenkin pitää sisällään erikoisen paradoksin. Tuo paradoksi on siinä, että jos media välittää oikeaa sekä sensuroimatonta tietoa, niin silloin se on hyvä asia. Mutta media voi välittää myös yksipuolista tai jopa vääristeltyä tietoa, ja tällä tarkoitan esimerkiksi diktatuurivaltioiden medioita, eli valtiollisia TV- ja radioyhtiöitä, jotka kertovat asioista vain sen puolen, mikä imartelee viranomaisia tai heidän edustajiaan. 

Mutta sosiaalinen media on oikeastaan muuttanut yhdessä virallisen lehdistön web-julkaisuiden kanssa julkaistavaa informaatiota todella paljon, eli nykyään näkyy myös muille se, miten reilusti ja mukavasti joku ”setä” tai ”täti” kohtelee muita ihmisiä, tai mitä esimerkiksi vanhainkodin virikkelliseen arkeen oikeasti kuuluu. Sosiaalinen media on muuttamassa maailmaamme melkein yhtä nopeasti kuin Internet itse, ja entiset kotisivut ovat muuttuneet ikään kuin virtuaalisiksi Interneteiksi, joissa toisiinsa linkitettyjen sivujen avulla voidaan luoda erittäin tehokas ja toimiva kotisivu, joka esimerkiksi Facebook itseasiassa edelleen on.


Tuon kotisivun keskellä olevaan kenttään syötettävä käyttäjätunnus sekä salasana sitten avaavat tuon porttisivun, ja päästävät henkilön sosiaaliseen mediaan, joka on ikään kuin Internet Internetissä. Sitä voidaan käyttää yhdessä muiden sosiaalisen median sovellusten kanssa, ja vaikka ihmiset eivät välttämättä pidä sosiaalisesta mediasta, koska siellä joudutaan julkaisemaan omia tekstejä, niin silti tuo sosiaalinen media on tullut jäädäkseen.

Ja sen avulla voidaan tietenkin toteuttaa rajoitettuja astraalimatkoja toisten ihmisten elämään. Vaikka normaalissa elämässä ei ole saatu näyttöä OBE-kokemuksista eli astraalimatkoista , niin sosiaalisessa mediassa jaetuista kuvista löytyy usein paljon enemmän informaatiota ihmisten elämästä, kuin mitä he ovat sinne edes halunneet ladata. Eli kuvia voidaan ladata omalle koneelle, ja sitten zoomailla niitä, eli etsiä seinästä tyhjiä taulukoukkuja, tai vilkuilla erilaisia heijastuksia, joista voi näkyä paljonkin asioita tuosta huoneesta. Samoin ihmisen julkaisemien tekstien laatu, kuten se kuinka monipuolisia ne ovat, ja miten hyvää kieltä niissä on käytetty kertovat ihmisestä paljon, vai mitä mieltä itse olisitte ihmisestä, joka kehuskelee aseilla tai huumeilla Internetin keskustelupalstoilla, joita myös Facebook sekä muut vastaavat ympäristöt ovat, ja joskus on ihminen saatu hoitoon, kun vanhemmat ovat huomanneet lapsensa Facebookissa julkaistuissa kuvissa esimerkiksi kokaiiniviivoja pöydällä.

Tuolloin ihmiset ovat havainneet kaverinsa tai lapsensa ajautuneen huonoille teille, ja ehkä hän sitten on tullut järkiinsä, eli lopettanut huumeiden käytön tai sanonut noille tovereilleen hellät jäähyväiset. Sosiaalisessa mediassa julkaistaan paljon asioita, joiden oikeellisuutta ei olla todistettu, ja vaikka noita kuvia tai videoita on ehkä nimellisesti jaettu joidenkin Greenpeacen tai Animalian aktivistien toiminnan seurauksena, niin noita videoiden jakamiseen tarvittavia sähköpostitilejä on ehkä otettu takanapäin joidenkin hakkereiden hallintaan, ja he voivat käyttää näita tilejä vääristellyn informaation jakamiseen. Eli siihen on voitu miksata osia vaikkapa jostain romanialaisesta karjatilasta, ja samalla tuo videoiden sekä tiloille tunkeutumisen kohteen on ehkä valittu jonkun yhtiön kannalta sopivasti.


Jos vaikka joku tila on sellutehtaan tiellä, niin sen omistajaa voidaan painostaa vaikkapa leikatun materiaalin avulla luopumaan omaisuudestaan, jos valtio ei ole suostunut ulosmittausmenettelyyn. Mutta sosiaalinen media on sellainen asia, että sen kanssa kannattaa olla hiukan varovainen. Jos siellä sitten aletaan kysellä joidenkin filmien alkuperään, niin silloin voi edessä olla paljon selittämistä. Ja miten esimerkiksi tuollaista filmimateriaalia voitaisiin vääristellä on se, että kun tilan isäntä lähtee vaikka lomille, niin kesälomittaja sitten tulee paikalle, ja jättää navettatyöt tekemättä, jonka jälkeen paikalle sitten soitetaan Animalia, joka tekee tuollaisen reportaasin tilasta, ja sitten koko juttu pannaan isännän päälle. Eli tuolloin kesälomittaja on tehnyt sitten oikeastaan kuvareportaasin omista teoistaan, ja syyttää sitten isäntää kaikesta. Ja tietenkään kunnaneläinlääkäri ei tilalla ole käynyt, kun ei häntä sinne ole kutsuttu.


Tietenkin Animalian nimissä on helppoa lähettää vaikka uhkauskirjeitä, tai tilan omistaja voi itsekin päästää minkit pois häkeistä, jos vaikka hänen liiketoimensa ovat menneet huonosti. Ihmismieli on melko pimeä paikka, ja kun puhutaan esimerkiksi tiloista, joiden maa-alueen hinta on ehkä hyvinkin korkea, niin silloin varmasti joillekin herää ajatus siitä, että raivaamalla isännän pois tieltä, ja mustaamalla perikunnan mainetta, niin he voisivat sitten siirtää nuo maat omiin nimiinsä vähän halvemmalla kuin mitä he muuten voisivat tehdä. Eli tuollaisen mustamalaamisen takana ei välttämättä ole korkean tason poliittinen salaliitto, vaan aivan tavallinen rikollinen yrittäjä, joka haluaa tehdä tuosta tilasta golf-radan.

Mutta tietenkin on paljon hyviä asioita, joilla noita Facebookissä toimivat henkilöitä voidaan saattaa noloon tilanteeseen. Ja tuo jos tuo Facebookissa julkaistu teksti on kovin erilaista, kuin mitä hän muuten puhuu, tai että somepäivitys tapahtuu jotenkin oudolla tavalla, niin silloin voidaan epäillä sitä, että tuo henkilö on ehkä palkannut seuralaisen tai sitten hän on palkannut jonkin muun pitämään omia blogejaan sekä Facebook-kirjoituksiaan. Tuosta huolimatta nuo henkilöt ovat todella suosittuja, mutta jos heidän salaisuutensa paljastuu, niin silloin saattaa seurauksena olla ihmisten luottamuksen loppuminen hänen toimiaan kohtaan. 


Kuitenkin aina välillä joku jää tuosta sitten kiinni, ja silloin ei kunnian kukko laula. Mutta kun puhutaa sosiaalisen median voimasta, niin se on loistava paikka toimia, jos henkilö haluaa vaikkapa kerätä palautteita sosiaalisen median kautta. Ja sosiaalinen media tietenkin antaa sellaista kuvaa asioista, mitä tuon Facebook yms. tilin omistaja haluaa sen antavan. Ja tuon takia on hyvä käyttää hiukan kritiikkiä, kun katselee noita nettivideoita. Vaikka video sinällään olisi aito, niin silti se voi olla tarkoitushakuinen, ja paljastusten kohde voi olla yksipuolisesti valittu. Siinä saatetaan jättää esimerkiksi toisen osapuolen tilat kokonaan käymättä läpi, tai nämä tiloilla tunkeutuneet henkilöt saavat ehkä autoja tai muita välineitä kilpailevalta lihan tuottajalta, tai sitten perinnön siirtymistä perikunnalle on haluttu nopeuttaa tällaisella toiminnalla.   Ja luomalla kuva kansainvälisestä rikollisjärjestöstä voivat aivan tavalliset ihmiset ikään kuin lisätä toimintaan pelkokerrointa, ja pelotella ihmisiä olemaan hiljaa tuosta rikollisesta toiminnasta, jonka takana voi olla esimerkiksi paikallinen huotoaseman pitäjä.                                                                                                                                                                                                                          
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require electricity, and electr

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica