Skip to main content

Miksi yksityisen ihmisen suorittama valuutan tukiosto ei ole järkevä toimenpide, ja miksi suursijoittajan ei välttämättä ole järkevää poseerata ministerin kanssa lehtien etusivuilla?



Valuutan ongelma on se, että se ei ole mitenkään vakaa, vaan kaikki maailman valuutat kelluvat. Se johtuu siitä, että kaikkien maiden reaalitalouden arvo on moninkertainen kultakantaan nähden, ja se sitten luo talouteen epävakautta, mikä näkyy valuutta- sekä osakekurssien vaihteluna. Reaali- eli todellisen talouden vakaus on tärkeää silloin kun ulkomaiset sijoittajat sijoittavat rahojaan johonkin valtioon. Näet jos valuutan arvo alkaa pudota, niin silloin tietenkin he saavat vähemmän rahaa sijoituksistaan. Ja sen takia on hyvin tärkeää, että valuutta tai sen arvo olisi mahdollisimman vakaa. Vaikka esimerkiksi vajaa prosentin muutos valuutan arvoon eivät ehkä vaikuta tavallisen ihmisen matkailua varten vaihtamaan valuuttaan, mutta jos sijoitettavan summan määrä on miljardeja euroja, niin silloin tuollaisilla pienillä korotuksilla on valtava merkitys.

Tuolloin pitää muistaa, että kun rahaa tuodaan maahan. niin silloin sen ulkoisen arvon olisi hyvä olla mahdollisimman pieni, mutta kun rahaa viedään pois maasta, niin tuolloin sen arvon olisi vaihtajan kannalta olla mahdollisimman suuri, jotta kohdevaluuttaa tulee silloin vaihdossa mahdollisimman paljon. Mutta jos valuutan arvo kasvaa nopeasti, niin silloin seurauksena voi olla valuuttapako, kun suursijoittajat vaihtavat operointivaluuttaa toiseen, jolloin pelkkä rahan vaihto tuo voittoja. Ja valuuttakeinottelijat pelaavat valtavilla summilla kerrallaan. Joten tuolloin seurauksena voi olla tilanne, missä joku sijoittaja sitten alkaa vetää valuuttaa ulos maasta, kun tuo miljardien siirto ulkomaisen valuutan pohjalle tulkitaan paniikkireaktioksi, joka voi johtua vaikka siitä, että tuossa maassa epäillään olevan haluja sosialisoida tuota ulkomaista omistusta. Ja tietenkin se että tuo sijoittaja kuvataan ministerien seurassa tehostaa tuon teon vaikutusta, koska muut sitten olettavat hänellä olevan sisäpiirin tietoja hallituksen suunnitelmista. Tuo sitten tuo eteen lisäarvoksi kutsutun efektin, mikä lisää teon vaikuttavuutta.

Tuota arvoa vakautetaan sillä, että keskuspankit pidättävät osan rahaliikenteestä itsellään, ja tarpeen vaatiessa suorittavat tukiostoja muiden maiden valuuttojen vakauttamiseksi. Mutta kun yksityinen ihminen alkaa suorittaa tukiostoja, niin tulos ei varmaan ole mikään toivottava, koska tuolloin rahaa vain katoaa liikenteestä. Jos valuutan tukiostoja tekee toinen valtionpankki, niin silloin sitä voidaan pyytää mitätätöimään tuo valuutta, mikä on päätynyt sen holvehin, mutta jos yksityinen ihminen ostaa valuuttaa, niin silloin se jää makaamaan hänen tileilleen. Ja tuloksena on tilanne, missä keskuspankki näkee valuutan olevan olemassa, mutta se ei pääse siihen suoraan käsiksi, jos raha on siirretty ulkomaille. Ja tällä tavoin voidaan valuutan arvoa vaihdella, mikä sitten vaikuttaa suuren luokan sijoitusten arvoihin.

Tuolloin sen täytyy varoa, ettei valtio paina liikaa seteleitä tai laske liikkeelle liikaa virtuaalivaluuttaa, jotta rahan arvo ei alkaisi laskea. Ja jos yksityinen ihminen alkaa suorittaa tukiostoja, niin silloin tuloksena on deflaatio, jossa liikkeellä on liian vähän rahaa. Kun ulkomaiset sijoittajat katsovat, että kannattaako EU:hun tai johonkin sen osa-alueeseen sijoittaa rahaa, niin silloin tietenkin seurataan korkoja. Noiden korkojen suuruus kertoo siitä, missä tilassa EU:n talous on, ja jos korko on korkea, niin silloin se kertoo huonosta taloudellisesta tilanteesta.

Näet silloin korkea korko kielii siitä, että pankki haluaa nopeasti rahansa takaisin. Kun puhutaan keskuspankin määräämistä koroista, niin täytyy muistaa se, että se on pankkien pankki, joka laskee rahaa liikkeelle, ja se asioi muiden pankkien välityksellä yksityisten kansalaisten kanssa. Rahan arvoon vaikuttaa se, kuinka luotettavalla pohjalla valtiontalous on, ja yhteiskuntarauha on hyvä mittari siitä, että pystyykö valtio hoitamaan talouttaan. Kun puhutaan talouden tervehdyttämisestä, tai siitä miten talouden romahdus muuttuu yhteiskunnan rauhattomuudeksi, niin syy siihen on se, että jos talous romahtaa, niin valtioon syntyy silloin valtava määrä työttömiä.

Ja työttömät eli joutilas väki ei muuten suoraan rupea kapinoimaan, mutta jos he eivät saa ruokaa kaupoista sekä muita tarpeellisia hyödykkeitä, niin silloin alkaa jollain pinna kuumeta. Tuolloin valtio yleensä palkkaa lisää poliiseja hillitsemään mellakoita, mutta se mikä saa ihmisten pinnan palamaan ei ole suinkaan pelkkä köyhyys vaan rikollisuus, mikä johtuu valtion huonosta taloudellisesta tilasta. Kun valtion talous romahtaa, niin se ei suoraan aiheuta mellakoita, vaan se että ihmisillä ei ole varaa ruokaan aiheuttaa rikollisuutta. Johon sitten vastataan palkkaamalla poliiseja, mutta mitä tehdään jos valtiolla ei ole rahaa palkata poliiseja? Tuolloin tietenkin voidaan perustaa yksityisiä järjestyspartioita, mutta kuitenkin tilannetta voidaan hoitaa muullakin kuin väkivallan avulla.

Eli ihmisille voidaan jakaa leipää tai tarjota aterioita, jotta he saavat sitten mahansa täyteen, jolloin ei tarvitse lähteä rikoksen poluille. Väkivaltakoneistosta ei ole valtiolle sinällään mitään iloa, koska se tuo sille vain menoja. Kun puhutaan valtion kyvystä hoitaa omia asioitaan, niin silloin tietenkin se, että perustetaan yksityisiä järjestyspartioita kertoo siitä, että sen kyky turvata kansalaisiaan ontuu. Kun keskustellaan esimerkiksi sosialisoinnista, niin silloin varmasti kaikki sijoittajat menettävät uskonsa valtiota kohtaan. Valtio näet hankkii tulonsa verorahoilla, eli jos ulkomaiset sijoittajat lähtevät pois, niin silloin valtio ei saa yrityksiltä verotuloja. Ja jos valtio ei sitten palkkojaan voi maksaa, niin kuka sen töihin sitten lähtee.

Ulkomaisten sijoittajien tärkeys piilee siinä, että he tuovat valtioon niin sanottua tuoretta rahaa, kun taas sisämarkkinoiden ongelmana on se, että valtion kannalta siinä vain kierrätetään omaa rahaa taskusta toiseen. Ja tärkein asia valtion talouden kannalta on se, että sen teollisuus saisi vietyä tavaraa sen rajojen ulkopuolelle, tai vielä upeampi asia olisi saada maahan ulkomaisia yrityksiä, jotka maksaisivat veroja Suomeen. Mutta kuka sitten maahamme tulee tehdasta johtamaan, jos hän sitten saa kadulla turpiinsa, tai televisiossa esitetään kuinka mellakkakaasu lainehtii kaduilla, ja epämääräiset pilottimiehet heiluttelevat hakaristilippuja, ja suorittavat kyydityksiä itärajalle.

Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca...

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require elec...

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica...