Skip to main content

Trumpin politiikka saattaa vaikeuttaa monikansallisia operaatioita sekä olla "Monroe-opin" uusinta

Trump aikoo vähentää USA:n roolia YK:ssa, ja tätä toimintaa voidaan yhdessä Meksikon rajalle nousevan muurin kanssa pitää selvänä merkkinä siitä, että USA on ottamassa vähintään taka-askeleita poliittisessa osallistumisessa sekä YK:n rauhanturva- että muihinkin toimintoihin. Kuten tiedämme, niin Trumpin kanta kaikkiin asioihin on tuo legendaarinen “america first" ja hänen toimintansa voi merkitä sitä, että USA on eristäytymässä maailmanlaajuisesta yhteistyöstä, ja paluuta jonkinlaiseen “Monroe-oppiin", mikä oli vallalla ennen Toista Maailmansotaa. Tuo 1800-luvun alusta peräisin oleva oppi siitä, että USA:n oli eristäydyttävä muusta maailmasta, jotta taantumuksen voimat eivät sitä voisi horjuttaamerkitsi aikoinaan sitä, että USA jäi Ensimmäisen maailmansodan jälkeen eroon Kansainliitosta, minkä pohjalle YK on rakennettu.



Tuo eristäytyminen sitten aiheutti sen, että natsit ja Stalin uskalsivat ryhtyä niihin toimiin, mitkä osittain johtivat Toiseen maailmansotaan. Eli tuolloin Kansainliitto on ollut ilman hampaita, ja sen jälkeen on lähinnä USA toiminut länsimaisten operaatioiden takuumiehenä, ja tuon maan asevoimia on pidetty länsimaisten sotilasoperaatioiden kulmakivenä sekä ydinryhmänä, jonka ympärille muu iskujoukko rakennetaan. Jos USA jää pois noista operaatioista, joissa se on ollut takuumiehenä, eli se on tarjonnut tuolle ryhmälle esimerkiksi lentotukialuksia tueksi. Ja samoin länsi on ilmeisesti alitajuisesti luottanut siihen, että USA:n tuki tässä laajuudessa on pysyvää. Todellisuudessa tuo maa on ikään kuin väsynyt sotiin, joita tulvii jatkuvasti sen kansalaisten televisiosta, ja joissa kuolee amerikkalaisia sotilaita.


Tämä tilanne on siitä hyvin raskas, koska tämä uusi sosiaalinen media sekä kannettavat tallennusvälineet ovat tuoneet ihmisten arkipäivään sodan raakuuden. USA:n robotteja tietenkin arvostellaan jatkuvasti. Kun puhutaan noista taisteluroboteista, niin silloin tietenkin pelko siitä, että yhä enemmän turvataan voimaan erilaisissa operaatioissa kasvaa, ja esimerkiksi konflikteja sekä panttivankitilanteita aletaan hoitaa yhä helpommin esimerkiksi robottien sekä tulenkäytön avulla, Samoin yksityisten turva-alan yritysten työntekijöitä moititaan liian herkästä liipasinsormesta,  mutta tietenkin se että esimerkiksi yksityisten turvapalvelujen työntekijät eivät aivan siten käyttäydy, kuin mitä on totuttu muualla näkemään. Ja sitten tietenkin pitää sanoa,että noiden yhtiöiden työntekijöitä epäillään esimerkiksi sotarikoksista.


Nuo turva-alan,yhtiöt ovat oikeastaan palkkasoturi yhtiöitä, joilla on hyvin mutkikas suhde valtioihin, joiden hallitukset sitten maksavat niiden palkkioita erilaisten peiteyhtiöiden kautta, ja ainoa palkan maksaja ei ole USA. Tai oikeastaan pitää sanoa, että mikään länsimaa eikä Venäjä virallisesti ole noiden palkkasoturien palkan maksaja. Toki niiden työntekijät harjoittelevat joissakin maissa, mutta itse kyllä olen miettinyt, että mistä esimerkiksi BLACKWATER-yhtiön perustaja Erik Prince sai sitten ne suhteet, joilla hän värväsi sitten nuo entiset Navy Seal sekä muut kommandot. Eli hän itse ei varmaan ole ollut mikään amiraali, joten millä tavoin hän sitten sai rahoituksen sekä suhteet, joilla hän sitten hankki sen asiantuntemuksen, josta tuo yhtiö on tuttu?

https://www.youtube.com/watch?v=6LaSD8oFBZE

Silloin kun tuolla surullisen kuuluisalla toimijalla oli saatu jo nimeä, niin silloin sillä ei varmasti ollut enää rekrytointi vaikeuksia, mutta kun tuo yhtiö vasta etsi asemaansa tuossa sota-alan kovaakin kovemmassa maailmassa, niin toki sen piti jotenkin vakuuttaa nuo kommandot, että sen töihin kannattaa sitten hakeutua, koska palkkasoturit eivät varmaan kuitenkaan kovin paljoa ääntä noista töistään pidä. Jotenkin tuon yhtiön piti nuo miehet vakuuttaa siitä, että työhaastattelu ei tuo heille vaikeuksia esimerkiksi psykiatrisen hoidon kannalta.

Ja muutenkin noiden yhtiöiden todelliset asiakkaat eivät ehkä kovin paljoa itsestään kerro. Vaikka tuon yhtiön työntekijät ovat olleet periaatteessa esimerkiksi ulkoministeriön palkkaamia lisävartijoita, niin kuitenkin heillä voi olla muitakin palkanmaksajia. Kuitenkin Trump on valitsemassa sellaisen tien, että se voi viedä USA:aa pois Euroopasta kohti esimerkiksi suoraa lähentymistä Venäjän kanssa, mikä saattaa johtua siitä, että Trump kokee Putinin itselleen paljon mieluisammaksi tuttavuudeksi kuin Obama koki. Ja tietenkin tuo Meksikon aita on varsinkin rajaseudun ihmisille uusi tae turvallisuudesta, koska he varmasti pelkäävät Meksikosta tulevia huumekauppiaita, ja itse kyllä ihmettelen, että miksi nuo ihmiset sitten yrittävät laittomasti USA:an alueelle.

kirjabloggaus.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require electricity, and electr

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica