Skip to main content

Maailma on täynnä niin monta ihmeellistä asiaa, joista yksi on Latimeria ja toinen on mulkosilmäinen Hauki. Ne panevat ajattelemaan, että mitä voisi esimerkiksi radioaktiivisesta jätteestä johtuva radioaktiivinen kuormitus aiheuttaa jollekin eliöille.

Yllä: Latimeria eli "Airokala"
Me kaikki olemme kuulleet tällaisista tapauksista, missä esimerkiksi kalastaja vetää vedestä jonkun omituisen kalan tai muuta vastaavaa. Kun tällaisia tapauksia ajatellaan, niin silloin varmasti tulee mieleen sellaisia ajatuksia, kuin että "mitä jos laittaisin tuon kalan lautaselleni". Ja silloin varmasti nälkä lähtee saman tien. Tällaiset hiukan omituiset kalat kannattaa antaa aina ketuille tai muille metsän eläimille, koska ne saattavat olla kasvainten vaivaamia, ja silloin niiden liha ei kovin hyvältä maistu. Kuitenkin joskus tulee eteen tapauksia, joissa muuttunut kala on ollut jotenkin myös ihmiselle vaarallinen.

Tuolloin puhutaan kalasta, jonka lihassa on ollut jotain myrkkyä tai sitten niiden piikit ovat pitäneet sisällään kudosmyrkkyjä. Kun me näemme muuttuneen kalan, niin tietenkään kukaan tuskin uskoo, että kyseessä saattaa olla esimerkiksi syvänmeren kala, joka on saapunut tähän maamme vesialueella olevaan syvänteeseen, ja siellä ryhtynyt saalistamaan, Vaikka alla olevassa jutussa on kyse hauesta, jolla on joku sairaus, niin täytyy huomauttaa, että syvänmeren kaloissa on hyvn paljon sellaisia lajeja, jotka muistuttavat ulkoisesti pintavesien kaloja, mutta ovat siis kuitenkin oma lajinsa. Ja tuo syvänmeren kala voi olla todellisuudessa tappavan myrkyllinen, vaikka sen ulkonäkö muistuttaa pintavesien kaloja. Yllä olevassa kuvassa oleva "Latimeria" eli "Airokala" muistuttaa ulkonäöltään haukia, mutta on kuitenkin oma lajinsa.

Tuollaiset tuttujen lajien erikoiset yksilöt voivat myös antaa muistututksen siitä, että kaloillakin voi olla geneettisiä häiriöitä, ja silloin tietenkin tulee mieleen se, että mitä aiheuttaa mahdollinen kemikaali- tai radioaktiivinen kuormitus vesistöissä kalojen perimälle, ja se tietenkin olisi ehkä mukava tietää, mitä esimerkiksi syvänteisiin upotetut radioaktiiviset aineet ovat tehneet kaloille, jotka ovat ehkä munineet noiden tynnyreiden väleihin, ja kuten tiedämme, niin perimän muutos voi olla myös suotuisa. Se että darvinistit sanovat jotain muutosta lajin kannalta suotuisaksi, ei tarkoita sitä että se olisi minkään muun lajin kannalta mitenkään erityisen hyvä asia.

Kun puhutaan perimän vaikutuksesta lajiin tai yksilöön, niin silloin tietenkin tulee mieleen se, että kaikkea meidän toimintaamme ohjaa perimä. DNA-molekyylin kaksoiskierre määrää huomattavan osan meidän lajimme luonteesta, ja silloin tietenkin voidaan puhua vaikka siitä, jos radioaktiivinen säteily aiheuttaisi vain jonkin kalan pituuskasvun muuttumisen sellaiseksi, että se ei pysähdy ollenkaan. Tuolloin voidaan sitten miettiä mitä tapahtuisi, jos vastaan tulisi 5-metriä pitkä hauki. Mutta kuten olen tässä sanonut, niin geneettisen perimän muutos voisi aiheuttaa  sen, että esimerkiksi jonkun yksilön käytös muuttuu aggressiiviseksi. Tuosta aiheesta sitten on tehty liuta kauhuelokuvia, joiden sisällön voi jokainen meistä arvata.

Tuo voi johtua esimerkiksi poikkeavan ulkonäön aiheuttamasta hylkimisestä, mikä sitten saa tuon eläimen kokemaan torjumista muiden saman lajin yksilöiden taholta. Se että muut ikään kuin hylkäävät tuon eläimen saa varmasti aikaan yksinäisyyden tunnetta, ja esimerkiksi valaat ovat normaalisti hyvin sosiaalisia eläimiä. Mutta jos parvi alkaa käyttäytyä yhtä yksilöä kohtaan aggressiivisesti sen poikkeavan ääntelyn tai ulkonäön takia, niin silloin saattaa edessä olla valas, joka ei aivan niin "ystävällinen" enää ole.

Sama koskee myös ihmistä. Jos kaikki palaute mitä hän saa on negatiivista. sekä kaikki yritykset lähestyä muita torjutaan tai ne päättyvät väkivaltaisesti, niin seurauksena on sitten varmasti henkilö, joka käyttäytyy hyvin epäsosiaalisesti muita kohtaan.  Se sitten voi aiheuttaa "vakavia sosiaalisia kohtaamisia" kaduilla. Eli kuten kaikki tiedämme, niin mallioppimisen kautta sitten myös ihminen oppii sen, onko väkivalta oikeutettua vai ei. Ja kuten varmaan kaikki tietävät, niin esimerkiksi Rudolf Höss oli vankilassa kokenut pahoinpitelyä sekä väkivaltaa, ja sitten hän siirsi nuo oppimansa tavat suoraan Auschwitziin, missä hän sitten kuvitteli tekevänsä oikein, kun hän sitten teki tekoja, joita voi pitää mailman kammottavimpina rikoksina.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hurjat-kuvat-kalastaja-hammastyi-mulkosilmaista-morko-haukea-ei-sita-uskaltanut-syoda/6362202

Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca...

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require elec...

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica...