Skip to main content

Kirjoituksissa ei aina tarvitse olla mitään järkeä ja ehkä joistakin fantasioista tulee totta,kun vähän miettii sitä, miten insinööri sitten asian tekisi.

"Acoustic kitty" eli
CIA:n keksimä: radiolla
ohjattava kissa

Kun mietitään kirjoituksia sekä sitä, että mitä järkeä niissä on, niin tietenkin voimme kirjoittaa asioista ilman että kirjoituksissa ei ole mitään sellaista, mitä voimme pitää edes järkevänä asiana, eikä kirjan tarvitse edes pitää sisällään mitään erityistä juonta ollakseen puhutteleva. Kirjojen puhuttelevuus on siitä erittäin merkillinen asia, että ne voivat olla puhuttelevia sekä jopa käänteentekeviä, vaikka niissä ei olisi mitään erityistä juonta. Kun keskustellaan esimerkiksi tuosta joskus aikaisemminkin esittelemästäni "Acoustic Kitty"-projektista, niin varmasti 1960-luvun tekniikka ei aivan riittänyt tämän robottikissan toteuttamiseen.

CIA:n miesten mielestä kissat olisivat loistavia tiedustelijoita, koska ne ovat melko pieniä, joten nämä eläimet mahtuvat pienistä aukoista sekä osaavat kiipeillä, ja ne voivat kuljettaa myös esimerkiksi opiaattipanosta selässään, joten niiden avulla voidaan tietenkin myös ratkaista panttivankitilanteita. Tuota akustista kissaa voidaan käyttää esimerkiksi ihmisten etsintään raunioista, tai pommien etsimiseen taloista, ja esimerkiksi aseistariisunta kyllä käy kissalta, jos se opetetaan puremaan asetta pitelevää kättä.

Toisaalta pelkkä ääneen perustuva ohjaus on aivan yhtä tehokasta, ja tuolloin kissa toimii autonomisemmin, eli se osaa tuolloin väistellä itsekseen esimerkiksi erilaisia valokennoja, jos se opetetaan noin tekemään. Toisin sanoen kissan voi kouluttaa kuten koiran. Ja tuolloin ei tarvita mitään neurokirurgisia taitoja, jos kissaa ehdollistetaan normaaleilla käyttäytymistieteellisillä menetelmillä. Ja kuten sanoin, niin kissan kouluttaminen on humaanimpaa, sekä hauskempaa kuin asentaa sen hermostoon vierasesineitä. Näiden eläinten kouluttaminen on yhtä helppoa kuin koirien, ja siksi niitä voidaan kouluttaa etsimään mitä hyvänsä, kuten karkkeja, tryffeleitä sekä ihan mitä mieleen vain tulee.

Ajateltaessa esimerkkiä kirjasta, missä ei ole mitään erityistä juonta, niin silloin mieleeni tulee Robert A. Heinleinin kirja nimeltään "Kissa muurin läpi". Se on muistaakseni yksi sekavimmista lukemistani romaaneista, ja koko kirja sitten voidaan tiivistää sellaiseen asiaan, että jos kissan pantaan liitetään etäkäytettävä valvontakamera, niin silloin me näkisimme paljon asioita, mitä emme muuten näkisi. Tai sitten kyseessä on sellainen ajatus, että kissa ikäänkuin muutettaisiin ionikimpuksi, joka pystyisi kulkemaan seinien läpi, ja joka sitten hankkisi tietoja ihmisistä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Acoustic_Kitty

Tuon kirjan outo miljöö sitten saa aikaan sellaisen ajatuksen, että ottiko Heinlein osaa CIA:n niin sanottuun "Kissakokeeseen", missä kissaa ohjataan sen pantaan kiinnitetyn radiovastaanottimen avulla, ja tuo kissa oli koulutettu kuten koirat, ja se totteli ääniä, jotka eivät muistuttaneet ihmisten ääniä. Tuota koetta käytettiin myöhemmin hyväksi, kun NAVY SEAL sekä muut erikoisjoukot alkoivat kouluttaa koiria, joita ohjataan erilaisten äänitiedostojen avulla, niin että sen saama signaali on sellainen, mitä ihminen ei voisi jäljitellä.

Nuo äänitiedostot välitetään koiralle radiopuhelimen välityksellä, ja samalla niiden pantaan on kiinnitetty kamera, jolloin operaattori voi ohjata niitä kuin robotteja. Tuo Heinleinin kirja on siis oikeastaan vain kokoelma siitä, mitä kaikkea ihminen voi saada selville muista ihmisistä, jos hänellä on käytössään havaintovälineitä, joita ei erota luonnollisista eläimistä, jolloin ihmisten tarkkailu on erittäin helppoa.

Kirja "Kissa muurin läpi" ei ole mitään muuta, kuin ikään kuin valtava sarja huoneiden läpi kulkemista, mutta siinä on loistavia ajatuksia siitä, mitä voisi tapahtua, mikäli ihminen rakentaa tarkkailujärjestelmän, mitä ei kukaan osaa oikeasti epäillä. Jos tarkkailijoilla on käytössään esimerkiksi muurahaiseksi tai hämähäkiksi naamioitu tarkkailulaite, niin he varmaan voisivat saada selville paljon erilaisia asioita kenestä hyvänsä. Hämähäkkejä on lähes kaikkialla, ja kuten tiedämme ne ovat suurimmaksi osaksi harmittomia, ellei niitä satuta häiritsemään. Tuon takia esimerkiksi Lockheed-Martinin kehittämiä robottihämähäkkejä, jotka on tarkoitettu ilmalaivojen korjaamiseen voidaan modifoida toimimaan myös valvontalaitteina. Ne toimitetaan kohteeseen esimerkiksi pudottamalla näitä nano-organismeja UCAV:ista, ja sitten nämä välineet voivat hiipiä johonkin tukikohtaan, ja sitten niiden kameroiden avulla luodaan TRW- eli tekninen etänäköyhteys tuohon robottihyönteiseen.

Vaikka robottihämähäkissä ei olisikaan itsessään tarpeeksi lähetintehoja, jotta se voisi suoraan kommunikoida päämajan kanssa, niin esimerkiksi nanohelikopteri voi tuoda paikalle sellaisen tukiaseman, mikä sallii robottihämähäkin kommunikoida satelliitin kautta vaikka toiselle puolen maailmaa. Myös esimerkiksi kovakuoriaisia tai muita vastaavia eliöitä jäljitteleviä robotteja voidaan valmistaa, mutta hämähäkit ovat sellaisia, että näistä roboteista voidaan tehdä erittäin aidon näköisiä, ja kukapa nyt isoa lintuhämähäkkiä egdoin tahdoin häiritsee.

https://www.youtube.com/watch?v=g59PX4xlgNg

Tuollainen robottihämähäkki voi sitten tuhota esimerkiksi vihollisen tietokoneiden mikropiirejä polttamalla niiden komponentteja irti hapolla, tai sitten ne voivat päästää öljyn torjuntaan tarkoitettuja mikrobeja öljysäiliöihin, ja vaikeuttaa näin vastustajan toimintaan. Kuitenkin voidaan miettiä sellaisia ajatuksia, että mitä voisivat esimerkiksi keinotekoiset liskot tehdä viholliselle, eli nuo keinonahalla päällystetyt robotit voidaan varustaa esimerkiksi konekivääreillä, jotka ampuvat niiden suusta.

Tai sitten voidaan rakentaa sellainen keinotekoinen joutsen, jonka vatsaan on asennettu konekivääri, missä on sellainen piippu, mikä voidaan taittaa tai jäykistää tarpeen mukaan. Ja tällainen keinotekoinen lohikäärme sitten sylkisi tulen sijasta vastustajien päälle konekiväärin luoteja, joten ehkä tulevaisuuden kenraaleilla on käytössään esimerkiksi keinotekoisia käärmeitä sekä lintuja, joilla eliminoidaan vihollisia.

Tuollainen taipuisa aseenpiippu on melko helppo valmistaa, ja sellaista käyteään esimerkiksi intialaisessa köysitempussa, missä köyden sisään on asennettu jäykistepinnoilla varustettu osiin katkottu putki, jonka sisäkkäin olevat pinnat sitten jäykistävät tämän rakenteen, jolloin näyttää siltä, kuin köysi olisi nousemassa itsekseen ylös. Tämä toimii silloin, jos nuo putken kappaleet on sijoitettu köyden sisään, jolloin niitä ei sitten näy päällepäin, ja samalla tavoin voidaan konekiväärien piipuista tehdä kokoon taittuvia.

kirjabloggaus.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

There is a suggestion that dark matter may have deformed another universe.

The researchers suggest that dark matter is the deformed dark universe. Or in the most exciting theories, dark matter is the dark universe inside our universe. In that theory dark matter is entangled with the visible material. That theory is taken from the multiverse theory. There our visible universe is one of many universes. The other universes can be invisible because their electrons and quarks are different sizes. And that thing makes those other universes invisible to us.  Another hypothesis is that the hypothetical other universes send radiation that radiation from our universe pushes away. Things like invisible 9th. planet causes ideas that maybe there is another universe in our universe. The thing that makes the mysterious dark matter interesting is that. The dark matter can form structures that can be similar to visible material. But those structures are not visible.  The multiverse theory is not new. The thing in that theory is that there are multiple universes at this moment

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica

Nano-acoustic systems make new types of acoustic observation systems possible.

' Acoustic diamonds are a new tool in acoustics.  Another way to make very accurate soundwaves is to take a frame of 2D materials like graphene square there is a hole. And then electrons or laser beams can make that structure resonate. Another way is to use the electromagnetic field that resonates with the frame and turns electromagnetic energy into an oscillation in the frame.  Nano-acoustic systems can be the next tool for researching the human body. The new sound-wave-based systems make it possible to see individual cells. Those soundwave-based systems or nano-sonars are tools that can have bigger accuracy. Than ever before. The nano-sonar can use nanodiamonds or nanotubes as so-called nano-LRAD systems that send coherent sound waves to the target. In nanotube-based systems, the nanotube can be in the nanodiamond.  The term acoustic diamond means a diamond whose system oscillates. The system can create oscillation sending acoustic or electromagnetic waves to the diamond. Diamond