Skip to main content

Leonardon tankkia voidaan käyttää hyödyksi, kun kehitetään välineitä säteittäin ampuvista kivääreistä avaruusmiinoihin


Leonardon panssarivaunu on yksi maailman innovatiivisimpia laitteita, mitä on koskaan rakennettu, mutta voidaan sanoa, että tuo esihistoriallinen panssarivaunu saattoi olla myös jotain muita tarkoituksia varten valmistettu kuin vain toiminaan hyökkäysvaununa tuolloin 1400-luvun lopun Italiassa. Kun pohditaan hiukan tuon välineen mahdollista käyttöä, niin se saattaa olla tarkoitettu siihen, että tämä väline upotetaan maahan, ja sitten kun vihollisen ritarit tulevat paikalle, niin sen sisään asetettuhin tulilankoihin laitetaan vain tuli, jolloin säteittäin ulospäin suuntautuvat kanuunat laukeavat surmaten kaikki tuon välineen ympärillä seisovat ihmiset.

Tai sitten tuolla ”tankilla” on oikeastaan vain hämätty, ja tarkoitus oli tehdä jotain muuta. Tuo ”joku muu” voi liittyä esimerkiksi omituiseen maalaukseen, josta käytetään nimeä ”Madonna ja UFO”, ja jota pidetään jonkinlaisena todisteena siitä, että UFO:ja on oikeasti olemassa. Tuo väline voi olla kuitenkin erittäin vaarallinen, ja kyse ei ehkä ole mistään avaruusolioiden ”lentävästä lautasesta”, vaan pikemminkin eräänlaisesta miinasta, joka perustuu rakettiin.

Kyseinen lentävää lautasta muistuttava miina toimisi siten, että tuon välineen alle laitetaan raketti, ja sitten tuo hiukan hattua muistuttava väline lähtee lentoon, ja kun tuota ruutia on palanut tarpeeksi, niin silloin tuohon laitteeseen asennetut panokset räjähtävät, ja koska sen ulkopuolella on pahvisia aukkoja, niin niistä sitten purkautuu joukko musketinluoteja tai haulipanoksia säteittäin ulospäin, mikä olisi tuonut sille tehoa.

Toinen mahdollisuus olisi sitten, se että tuollainen säteitäiskivääri nostetaan sopivalle korkeudella riman avulla. Se voi ampua kaikki piiput samaan aikaan, tai sitten säätämällä tulilankojen pituutta voidaan toteuttaa pyörivä konekivääri. Kaikkia noita välineitä ei ole tarkoitettu avoimeen rintamasotaan, vaikka toki tuollainen katettu kevyt valtaustorni olisi varmaan ollut loistava ratkaisu tällaiseenkin toimintaan, mutta kuitenkin esimerkiksi torille tuotuna se varmasti olisi rauhoittanut tilannetta hyvin tehokkaasti.

Tämän välineen high-tech versio esitellään sellaisessa elokuvassa kuin ”Resident evil”. Kyseessä on lautasmainen miina, joka voidaan laukaista maasta, ja joka hyppää halutulle korkeudelle, minkä jälkeen se laukaisee aliammuksensa kohteisiin. Tuollainen lautasmainen UFO voisi olla erittäin tehokas väline esimerkiksi helikoptereita vastaan suunnattuna, ja se voisi aiheuttaa melko suurta tuhoa myös maajoukkojen parissa. Kun muistellaan tuon suuren keksijän asemaa Renessanssikauden Italiassa, niin tietenkin hän oli luova sekä lahjakas maalari, kuten aikalaiset tuno miehen näkivät. Mutta hän oli myös lahjakas koneenrakentaja sekä piirtäjä, mikä tietenkin oli se, mistä kuninkaat hänelle maksoivat. Tai sitten oikeastaan pitää hiukan tähdentää yhtä asiaa. Leonardo Da Vinci sai rahaa nimenomaan aseista, mitä hän piirtsi oman herransa määräyksestä.

Insinöörinä hän tietenkin suosi yksinkertaisia ratkaisuja, ja hänen panssarivaununsa oli muotonsa puolesta sopiva vähän kaikkeen, mitä tuo mies halusi sen tekevän, eli sitä voitiin käyttää taistelussa omien miesten suojana, tai sitten kyseinen väline voitiin kaivaa maahan tai kätkeä olkien sekä telttojen sisään, ja silloin sen sisälle oli asennettu säteittäisiä kanuunoita tai musketteja, ja niihin meni sitten sytytyslangat, jotka voitiin sytyttää keskeltä, jolloin yksi mies saattoi aiheuttaa valtavasti tuhoa. Kyseisen välineen ulkopinnalla olevat reiät oli peitetty pahvilla, jotta vihollinen ei äkkäisi kanuunoita tai ruuti päässyt valumaan ulos tuosta välineestä, mikä oli erittäin pelottava ainakin tuon ajan sodissa käytetyksi välineeksi. Saattoi olla niin, että Leonardo tai joku hänen takanaan seisovista miehistä ideoi tuotteen, mitä voidaan käyttää moneen tarkoitukseen, ja jota voidaan valmistaa saman kaavan mukaan useita eri kokoja.

Tuossa Leonardon kaltaisten aseasiantuntijoiden maailmassa kaikki esineet saattoivat tappaa ihmisen, ja yksi noista esineistä oli hänen kirjoituspöydällään oleva pienoismalli. Siinä saattoi olla pieniä musketteja joka suuntaan, ja sitten jos välinettä haluttiin käyttää itsepuolustukseen, niin tietenkin piti muistaa, mikä noista musketeista oli ladattu. Tai sitten pienoismalli täytettiin ruudilla ja haulilla, minkä jälkeen piti vain heittäytyä oikealla hetkellä maahan. Kun mietitään tuon välineen käyttöä, niin toki nykyään voidaan rakentaa sellaisia versioita tuosta laitteesta, että mikään Leonardo ei niitä edes kuvittelisi voivansa rakentaa. Nykyään on olemassa esimerkiksi taistelukärkiä, jotka jäävät ilmaan leijumaan, ja sitten alkavat tulittaa kohteitaan. Tämän kaltainen laite on esimerkiksi Lockheed Martin MKV (Multiple Killing Vehicle). 
Vaarallisia noista aseista tekee se, että ne ovat todella pieniä, jolloin niiden tuhoaminen on erttäin vaikeaa. Kyse on uuden sukupolven taistelukärjestä, jolla voidaan tuhota satelliitteja tai lentokoneita. Samoin sitä voidaan käyttää myös eräänlaisena leijuvana miinana, jolla voidaan ampua hyökkääviä joukkoja. Kun tuollainen ase lähetetään satelliitteja vastaan, niin silloin tietenkin sen aseista lähtevä rekyyli voi vaarantaa tähtäyksen, koska jos avaruudessa laukaistaan kivääri, niin silloin rekyyli suistaa tuon laitteen radaltaan.

Mutta tuolloin rekyyliä voidaan kompensoida käyttämällä vastakkaisella puolella olevaa rakettia, tai jos käytössä on rajallinen määrä patruunoita, niin silloin tietenkin voidaan vastakkaisella puolen laukaista vastaava määrä ruutia, jolloin laite pysyy paikallaan. Toisin kuin leser- tai mikroaaltotekniikkaan perutuvat aseet, niin patruunakäyttöiset satelliittien tuhoamista varten tehdyt laitteet ovat pienikokoisia, ja ne eivät tarvitse mitään erikoistekniikkaa. Ne voidaan myös lähetetään kiertoradalle pienemmillä raketeilla kuin varsinaiset hiukkasaseet.

Vaikka nuo välineet ovat rajoitteisempia kuin varsinaiset hiukkasaseet, niin niiden teho perustuu normaalin kiväärinluodin käyttöön kohdetta vastaan. Vaikka esimerkiksi M-16-kiväärin luoti ei vedenpinnan tasossa kovin vaikuttava väline ole, niin kuitenkin jos se laukaistaan ilmakehän ulkopuolella, niin paine-ero kasvaa todella suureksi, jolloin iskuenergia tuhoaa kohteena olevat satelliitit, ja tuota energiaa voidaan kasvattaa laukaisemalla tappolaite niin, että se kiertää maata kohteisiinsa nähden vastakkaiseen suuntaan, jolloin  iskuenergian teho maksimoituu.

kirjabloggaus.blogspot.fi



Comments

Popular posts from this blog

There is a suggestion that dark matter may have deformed another universe.

The researchers suggest that dark matter is the deformed dark universe. Or in the most exciting theories, dark matter is the dark universe inside our universe. In that theory dark matter is entangled with the visible material. That theory is taken from the multiverse theory. There our visible universe is one of many universes. The other universes can be invisible because their electrons and quarks are different sizes. And that thing makes those other universes invisible to us.  Another hypothesis is that the hypothetical other universes send radiation that radiation from our universe pushes away. Things like invisible 9th. planet causes ideas that maybe there is another universe in our universe. The thing that makes the mysterious dark matter interesting is that. The dark matter can form structures that can be similar to visible material. But those structures are not visible.  The multiverse theory is not new. The thing in that theory is that there are multiple universes at this moment

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica

Nano-acoustic systems make new types of acoustic observation systems possible.

' Acoustic diamonds are a new tool in acoustics.  Another way to make very accurate soundwaves is to take a frame of 2D materials like graphene square there is a hole. And then electrons or laser beams can make that structure resonate. Another way is to use the electromagnetic field that resonates with the frame and turns electromagnetic energy into an oscillation in the frame.  Nano-acoustic systems can be the next tool for researching the human body. The new sound-wave-based systems make it possible to see individual cells. Those soundwave-based systems or nano-sonars are tools that can have bigger accuracy. Than ever before. The nano-sonar can use nanodiamonds or nanotubes as so-called nano-LRAD systems that send coherent sound waves to the target. In nanotube-based systems, the nanotube can be in the nanodiamond.  The term acoustic diamond means a diamond whose system oscillates. The system can create oscillation sending acoustic or electromagnetic waves to the diamond. Diamond