Skip to main content

Millainen olisi SETI-ohjelman kannalta ihanteellinen sivilisaatio hypoteettisen yhteydenoton kannalta?

The Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA)
http://www.almaobservatory.org/

Vetinen planeetta jossa olisi valtameri, ja joka olisi kauttaaltaan saariston peitossa olisi varmasti SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence)-ohjelman kannalta kaikkein otollisin paikka sellaista tilannetta ajatellen, että me ihmiset haluaisimme luoda kontaktin sen pinnalla elävään sivilisaatioon. Tuollaisella saaristoisella planeetalla elävät oliot voisi hengittää keuhkoilla, ja olla hyvin paljon meidän kaltaisiamme. Mutta heidän kotiplaneettansa rakenne aiheuttaisi sen, että noiden olioiden kulttuuri sekä sitä kautta infrastruktuuri olisi hyvin kaukana siitä, mitä ihmiskunta olisi tottunut ajattelemaan.

Noilla vetisen planeetan asukkailla olisi varmasti erittäin kehittynyt ilmailu- sekä merenkulkuteknologia, eli heillä olisi valtavan kehittyneitä laivoja, sukellusveneitä ja lentolaitteita, mutta nämä oliot eivät ehkä olisi ollenkaan kehittäneet maakulkuneuvoja. Toisin sanoen he eivät ehkä olisi katsoneet tarpeelliseksi kehittää rautateitä tai autoja, koska planeetan pinnasta valtaosa on veden peitossa, ja siksi pääpaino noiden olioiden liikkumisessa olisi ilmailu- tai merenkulku. Tuolloin tilanne olisi ihmiskunnan kannalta se, että voisimme aidosti suorittaa teknologian ja kulttuurin vaihtoa keskenämme.

Ideaalisessa asetelmassa nuo toisella planeetalla asuvat oliot olisivat meidn tasollamme, mutta heidän kehittämässään teknologiassa olisi toinen painopiste. Ja tuolloin me sitten voisimme antaa heille neuvoja esimerkiksi siltojen sekä maalla kulkevien liikennevälineiden kehittämisessä. Tämä tarkoittaa että ehkä humanoidi antaisi meille omaa teknologiaansa tai ehkä tilanne olisi se, että kehittämämme laitteet sekä teknologiat joutuisivat vertaisarviointiin, jossa kaksi lajia arvioisi toistensa kehittämiä tuotteita, ja tekisi niihin parannusehdotuksia. Tämä kaikki tietenkin on pelkkää teoriaa siitä, millainen olisi meidän ihmisten kannalta paras kohde aloittaa kommunikointi vieraan sivilisaation kannalta. Tuo sivilisaatio olisi ihannetapauksessa meidän tasollamme tai vain hiukan meitä edellä, ja sen kulttuuri sekä elinympäristö olisi sellainen, että tieteen ja tekniikan vaihtokauppa olisi aitoa.

 Eli kumpikin sivilisaatio ihminen ja humanoidi hyötyisivät tästä vuoropuhelusta, ja tämä toisille tarjottu tuote olisi sitten toista aidosti hyödyttävä. Se aiheuttaisi sellaisen tilanteen, että molemmat osapuolet tarvitsisivat toisen taitoja, ja me ihmiset emme olisi silloin pelkkä DNA-pankki. Samoin toivottavaa olisi sellainen asia, että tuo toinen sivilisaatio sijaitsisi melko kaukana meistä, jotta kumpikaan ei vaarantaisi toistaan. Eli matkaa välillämme olisi yli sata valovuotta, ja heillä ei olisi tähtien väliseen matkailuun tarvittavaa teknologiaa, jolloin me olisimme turvassa täällä maassa, ja saisimme tarpeeksi aikaisin varoituksen, jos he suunnittelisivat jotain meidän päämme menoksi.

 Jos puhutaan taas esimerkiksi jostain supersivilisaatiosta, joka olisi valtavan paljon meitä kehittyneempi, niin silloin olisi toivottavaa sellainen asia, että he olisivat kotoisin kuivalta planeetalta, jolloin puhdas vesi olisi heille myrkkyä. Tuolloin he eivät ehkä olisi kovin innokkaita valtaamaan Maata, koska täällä on heille hyvin myrkyllinen elinympäristö. Kyseinen kuivan planeetan olio voisi syntetisoida vettä omassa elimistössään kuten jotkut äärimmäisen kuivassa ympäristössä elävät olennot tekevät Maassa.

Supersivilisaatio olisi ehkä jotain UFO-elokuvaa ajatellen houkutteleva vaihtoehto humanoideiksi, ja tuolloin saadaan aikaan mukavia kohtauksia elokuvaan, missä asevoimien työntekijät seisovat noiden alieneiden vieressä, kun he ottavat näytteitä ihmisistä. Kuitenkin tuollainen asia ei ihmiskunnan kannalta olisi kovin mairitteleva, koska se saattaa johtaa sellaiseen tilanteeseen, missä me olemme täysin noiden kuvitteellisten muukalaisten hyväksikäytämiä. Jos tässä sitten aloitetaan sellainen ajatusleikki, mikä koskee nimenomaan humanoidien sekä jonkin maan hallituksen yhteistyötä, niin toki supersivilisaatio pystyy tarjoamaan heille huippuluokan ilmailutekniikkaa, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi aseiden kehittämisessä. Mutta kuten tiedämme, niin nuo ”superhumanoidit” eivät ole mitenkään erityisen voittamattomia.

Heidän tapansa käyttää esimerkiksi energiaa olisi vain toisenlainen kuin ihmisen. Eli he voisivat luoda valtavia rakennelmia, kuten valtavia peilipintaisia palloja, joilla he sitten peittäisivät kokonaisen tähden, ja käyttäisivät sen säteilyn energiaa hyväkseen. Tuollainen valtava pallo voidaan rakentaa valtavan suuresta satelliitti ryhmästä, jonka jokaiseen osaseen on kiinnitetty piiaurinkopaneeli, jonka jälkeen nuo satelliitit sitten ajetaan yhteen niin, että aurinkopaneelit ympäröivät keskustähden täysin. Tuolloin he voisivat hyödyntää kokonaisen tähden tuottamaa energiaa siten, että tuollainen valtava aurinkoa ympäröivä pallo sitten lähettäisi keräämänsä energian toiseen tähteen esimerkiksi lasersäteellä.

Toisaalta jos tähti peitetään tuollaisella pallolla, niin silloin sen planeetat eivät saisi sitten auringonvaloa. Tuollainen kuviteltu supersivilisaatio voisi tietenkin myös hyödyntää esimerkiksi koko aurinkokunnan raaka-aineita siten, että se imee asteroideja valtaviin tehtaisiin, jossa niiden materiaali sitten erotetaan toisistaan, ja siitä valmistetaan uusia tuotteita kuten valtavia avaruusasemia, joilla sitten hoidetaan tuon sivilisaation väestön majoitusongelmia. Heidän käyttämänsä tekniikka ei olisi kovin paljon ihmeellisempää kuin Maan ihmisten käyttämä, mutta se olisi valtavan suurimittakaavaista. Ja rakentamansa rakennelmat olisivat valtavan suuria.

Kun keskustellaan supersivilisaation määritelmästä, niin silloin tietenkin tulee mieleen tilanne, missä tuo sivilisaatio matkustaa tähtiin samaan tapaan, kuin me matkaamme valtamerillä. Tuo sivilisaatio voisi tietenkin vaikuttaa meistä aivan sanoinkuvaamattoman upealta, mutta sen käyttämä teknologia varmasti tunnetaan melko hyvin ainakin teoreettiselta kannalta. Eli heillä voisi olla käytössään WARP-teknologiaa, missä avaruusaluksen ulkopuolelle on kiinnitetty magneettinen putki, johon johdetaan valtavan voimakas sähkövirta, ja joka sitten ikään kuin imee avaruuden ioneja itsensä läpi. Tuolloin alus voisi päästä hyvin lähelle valon nopeutta, ja se että voidaanko valon nopeus oikeasti ylittää selviää vasta sitten kun WARP-alus on joskus tulevaisuudessa rakennettu. Muuten kaikki puheet tuosta ajatuksesta valoa nopeammasta aluksesta ovat siihen asti pelkkää spekulointia. Jos tuo alus olisi mahdollinen, niin se avaisi mittaamattomia Periaatteessa WARP-moottori on hyvin yksinkertainen väline, eli se on oikeastaan vain alukseen kiinnitetty hiukkaskiihdytin, mikä vetää ioneja lävitseen, mutta kuten tiedämme, niin teoriasta käytäntöön siirtyminen on oikeassa elämässä hiukan mutkikkaampaa kuin elokuvissa.

https://www.nasa.gov/centers/glenn/technology/warp/warp.html

http://www.space.com/17628-warp-drive-possible-interstellar-spaceflight.html

Mutta ongelmana on se, että  moottorin vaatima energia on valtavan suuri, ja sen takia me joudumme odottelemaan sitä, että voimme rakentaa tarpeeksi tehokkaan voimanlaitteen, jotta tuo WARP-alus voidaan toteuttaa. Toinen käyttökelpoisempi malli on käyttää radioaaltoja aluksen kuljettamiseen eteenpäin. Tässä mallissa aluksen perässä olevaan levyyn suunnataan voimakas radiosignaali, joka sitten painaa alusta eteenpäin. Tuollainen alus voitaisiin rakentaa vaikka heti. Eli tuolloin puolisen kiloa painavaan luotaimeen kiinnitetään parabolinen antenni, joka voisi olla vaikka ohuella rauta- tai alumiinikerroksella päällystetty ohut mylar-kalvo, johon suunnataan radioteleskooppi, joka lähettää valtavan voimakasta radiosignaalia, mikä työntää alusta eteenpäin. Tuo mylar-kalvo voisi samalla toimia aurinkopurjeena, ja silloin tietenkin työntövoima olisi suurempi.

Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require electricity, and electr

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica