Skip to main content

Andromeda iskee eli miksi ei komeetoista peräisin olevaa jäätä kannata laittaa virvoitusjuomiin?


Komeettojen väitettiin ennen aiheuttavan katastrofeja sekä vitsauksia, kun ne näyttäytyvät taivaalla. Vaikka monet tähtitieteilijät ovat olleet sitä mieltä, että nuo asiat ovat olleet vain uskomuksia, niin kuitenkin saattaa olla niin, että niistä Maan läheltä kulkevista komeetoista voisi vapautua Maan ilmakehään kappaleita, joista vapautuu joko mikrobeja tai jotain kemiallisia aineita, jotka voivat vaarantaa elämän meidän planeetallamme. Kun puhutaan ylipäätään noista komeetoista vapautuvista jään ja kiven kappaleista, niin olipa niissä eläviä soluja sekä viruksia tai ei, niin missään nimessä noita kappaleita ei saisi koskettaa.


Noiden kappaleiden ongelmana on se, että ne eivät ole koskaan olleet ehkä kosketuksessa minkään elävän olennon kanssa, ja se saattaa aiheuttaa esimerkiksi ihmisen immuunijärjestelmän sekoamisen. Näet tuolloin puhutaan täysin kuolleesta kappaleesta, joka ei ole koskaan edes ollut ehkä hapen tai edes hiilidioksidin  kanssa tekemisissä. Ja se sitten saattaa aiheuttaa odottamattomia reaktioita ihmiskehossa. Vaikka tuollaisia ehkä vesijäästä koostuneita kappaleita olisi muodostunut silloin, kun joku asteroidi olisi pirstonut jonkun  vesikerroksen peittämän planeetan kappaleiksi, niin tuosta törmäyksestä saattaa olla miljoonia vuosia, ja ehkä tuolla planeetalla ei olisi ollenkaan biomassaa.


Tuollaisia valtavia jäänpaloja on esimerkiksi Kuiperin kehällä todella paljon, ja osa niistä on todennäköisesti vesijäätä, joka on syntynyt silloin, kun joku veden peittämä planeetta on kohdannut valtavan asteroidin, ja murskaantunut kappaleiksi. Parhaassa tapauksessa sillä ei olisi ollenkaan elämää, jolloin maahan ehkä sataisi vain absoluuttisen puhtaita jääpaloja, jos  tuosta jäästä muodostunut komeetta sitten päättäisi ryhtyä hajoamaan Maan läheisyydessä.


Toisaalta tuollaisesta planeetasta voisi kulkeutua Maahan esimerkiksi piistä koostuvalla kuorella varustettuja  elämänmuotoja, jotka olisivat ehkä säilyneet hengissä avaruuden kylmyydessä, ja koska niiden aineenvaihdunta on tuolla absoluuttisen nollapisteen tilassa pysähtynyt, ja molekyylien värähtely on päättynyt, niin nuo piilevät olisivat käytännössä ikuisia. Tai sitten pitää hiukan tarkentaa, nimittäin noiden olioiden ulkomuoto voisi muistuttaa piilevää, mutta ne voivat olla todellisuudessa aivan muuta. Ja noiden pii-pohjaisten elämänmuotojen ongelma on siinä, että ne voivat olla sellaisia, että mikään vasta-aine ei niihin tehoa.


Kuten tiedämme, niin teoriassa yksittäinen rataseläin voisi surmata ihmisen, jos sellainen joutuu hänen sisäänsä. Rataseläin on pieni petoeläin, jonka ulkomuoto muistuttaa ratasta tai roottoria. Sen saalistustapa on siitä erikoinen, että tuo eläin antaa uhrin syödä itsensä. Kun tuo eliö päätyy esimerkiksi kalan sisään, niin se alkaa pyöriä vinhasti, jolloin tuon olion toiminta uhrin sisällä muistuttaa pientä kaivinkonetta, kun se kieppuu läpi uhrin verenkierron, ja leikkaa samalla solukkoa omaksi ravinnokseen. Suurin osa noista tuota pientä petoa saalistavista eliöistä on ameeboja, jotka sitten joutuvat saaliinsa tuhoamaksi, kun tuo vinhasti pyörivä roottori sitten tekee niiden sisälmyksille saman, mitä tehosekoitin tekee ruualle.


Koska tuo meritähden etäinen sukulainen on oikeastaan vastustuskykyinen lähes kaikille niille vasta-aineille, joita muut solut kehittävät, niin se toimisi ihmisenkin elimistössä kuin pieni kone, joka muuttaa elimistö nesteeksi.  Teoriassa yksi ainoa rataseläin voi surmata ihmisen, koska tuo kovalla kuorella varustettu olio sitten toimii kuin kone sen syöneen olion sisällä. Kun pohditaan sitä, että jos tuollainen jääpala putoaa Etelämantereelle, niin se voi siellä pysyä muuttumattomana vaikka tuhansia vuosia, ja sitten joku tutkija voi sen sitten vahingossa laittaa vaikka keittimeen, missä hän sulattaa lunta juomavedeksi.


Tai oikeastaan voi tuollainen kappale voi tietenkin pudota myös Himalajalle tai jonnekin muualle maapallolle, missä on ikuista lunta. Ja silloin ihminen voi periaatteessa saada sisäänsä eliöitä, joita tiede ei vielä ole tuntenut. Vaikka tällainen uhka ei ole useinkaan käynyt ihmisten mielissä, niin se kuitenkin on todellinen. Toki Auringon lähettämä säteily varmasti steriloi suurimman osan maailmankaikkeudesta saapuvista kappaleista, niin kuitenkin aina on olemassa mahdollisuus siihen, että jotain sellaista, mitä emme halua kohdata tunkeutuu maahan. Ja jos olosuhteet ovat tuohon olioon nähden oikeat, niin se saattaa kyetä elämään maan pinnalla.


Sitten tuo olio voisi olla sellainen, että se kykenee vaihtamaan geenejä paikallisten bakteerien kanssa, jolloin se ehkä sitten kykenee levittäytymään pitkin maapalloa. Yksi ehkä kaikkein ikävimmistä vaihtoehdoista olisi sitten sellainen, missä tuo bakteeria muistuttava olio voisi vaihtaa oman perimänsä jonkun maapallon bakteerin perimän tilalle, jolloin tuo bakteeri voisi muuttua sellaiseksi, että se on resistentti antibiooteille sekä sytostaateille. Ehkä se sitten voisi myös kasvattaa oikean “alienin” uhrinsa sisässä, kuten joissain elokuvissa tapahtuu.


Tuollainen alien voisi siirtyä isäntäeliöön esimerkiksi hyönteisen piston avulla, ja sitten se voisi alkaa kasvaa tuon isäntäeliön sisällä, jolloin se muistuttaa tieteissarja “Salaisten kansioiden” humanoideja. Ja vaikka “Salaiset kansiot” ovat pelkkää mielikuvitusta, niin ehkä jossain päin universumia on tuollaisia olioita, jotka lähtevät kasvamaan isäntäeliön sisällä kuin syöpä, minkä jälkeen ne kuoriutuvat uhrinsa sisältä. Mutta tämä nyt on vain sellaista kuvittelua päivän ratoksi. Ja koska puhumme kosmologiasta sekä kosmobiologiasta, niin tietenkään me emme voi tietää, millaisia olioita tuolta universumista sitten oikeastaan löytyykään, joten sen takia kaikki avaruudesta pudonneet kappaleet kannattaa jättää rauhaan.


Näet me emme koskaan ole nähneet mitään varmuudella avaruudesta tulleita eläviä eliöitä, mutta myös maan pinnalta löytyy sellaisia alieneja, joita tarkastellessa alkavat myös kauhuelokuvat tuntua leppoisalta koko perheen satutunnilta, ja tietenkin esimerkiksi loispistiäinen on melko kammottava olio. Mutta voidaan ajatella niin, että jossakin sademetsissä sattuisi asumaan sellaisia hyönteisiä, jotka munivat ihmisen verenkiertoon, ja syövät ihmisen sitten elävältä. Tässä pitää muuten muistuttaa, että eräs myös Suomesta tavattava hyönteinen nimeltään Kiiliäinen munii karjan nahkaan, ja tietenkin myös trikiini sekä bilharzia-mato voivat syödä ihmisen sisältä päin kuoliaaksi.

http://andromedastrain.webnode.fi

Comments

Popular posts from this blog

There is a suggestion that dark matter may have deformed another universe.

The researchers suggest that dark matter is the deformed dark universe. Or in the most exciting theories, dark matter is the dark universe inside our universe. In that theory dark matter is entangled with the visible material. That theory is taken from the multiverse theory. There our visible universe is one of many universes. The other universes can be invisible because their electrons and quarks are different sizes. And that thing makes those other universes invisible to us.  Another hypothesis is that the hypothetical other universes send radiation that radiation from our universe pushes away. Things like invisible 9th. planet causes ideas that maybe there is another universe in our universe. The thing that makes the mysterious dark matter interesting is that. The dark matter can form structures that can be similar to visible material. But those structures are not visible.  The multiverse theory is not new. The thing in that theory is that there are multiple universes at this moment

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica

Nano-acoustic systems make new types of acoustic observation systems possible.

' Acoustic diamonds are a new tool in acoustics.  Another way to make very accurate soundwaves is to take a frame of 2D materials like graphene square there is a hole. And then electrons or laser beams can make that structure resonate. Another way is to use the electromagnetic field that resonates with the frame and turns electromagnetic energy into an oscillation in the frame.  Nano-acoustic systems can be the next tool for researching the human body. The new sound-wave-based systems make it possible to see individual cells. Those soundwave-based systems or nano-sonars are tools that can have bigger accuracy. Than ever before. The nano-sonar can use nanodiamonds or nanotubes as so-called nano-LRAD systems that send coherent sound waves to the target. In nanotube-based systems, the nanotube can be in the nanodiamond.  The term acoustic diamond means a diamond whose system oscillates. The system can create oscillation sending acoustic or electromagnetic waves to the diamond. Diamond