Skip to main content

Voidaanko nisäkkään ihoon liittää lehtivihreää tuottava geeni, joka tekisi sen nahasta yhteyttävän?

 Vihermamba (Dendroaspis angusticeps)
on äärimmäisen vaarallinen myrkkykäärme

Maapallon ensimmäiset eliöt eivät käyttäneet klorofylliä eli lehtivihreää yhteyttämiseen, vaan niiden biokemialliset prosessit perustuvat samoihin molekyyleihin kuin nykyisten purppura-bakteerien yhteyttämiseen käyttämä prosessi. Toisin sanoen maailman ensimmäiset eliöt olivat punaisia, mikä sitten tietenkin saa aikaan sellaisia mielikuvia, kuin että maan pinnalla saattoi olla punaisia lammikoita, joissa noita bakteereja eli. Vaikka lehtivihreä pidetään tietenkin vain kasveille kuuluvana osana, niin toki muidenkin eliöiden ihossa tapahtuu erilaisia vitamiinisynteeseja, ja esimerkiksi ihmisen elimistössä tapahtuva D-vitamiinisynteesi on eräänlaista yhteyttämistä, vaikka ihminen ei selviäkään ilman happea.


Kun puhutaan purppura-bakteereista, niin myöskään nämä eivät selviä pimeässä ilman happea, mutta myös normaalit kasvit tarvitsevat pimeällä happea omien biokemiallisten prosessien ylläpitoon, eli kasvi tulee toimeen anaerobisessa ympäristössä oikeastaan vain silloin kun se saa tarpeeksi auringonvaloa. Mutta kuten tiedämme, niin klorofylli-molekyyli on luonnon ainoa vihreä molekyyli, ja sen tähden osalla liskoista on kyky käyttää fotosynteesiä elimistössään, mikä tarkoittaa sitä, että eliön elimistö kykenee pelkistämään hiilidioksidista happea, joka on sivutuote tuossa prosessissa, missä eliön eli kasvin tai eläimen elimistö valmistaa erilaisia sokereita omaan käyttöönsä.


En tiedä kuinka suuren osan esimerkiksi vihreän gekko-liskon tai vihreän- eli vihermamban sokerinsaannista tuo niiden ihon vihreä väri kattaa, mutta ainakin ne todistavat, että vihreitä liskoja tai käärmeitä on olemassa.  Tässä sitten käsittelen myös kasveja samalla tavoin kuin eläimiä, eli niilläkin on elimistö eli tukirakenne sekä vettä kuljettavia johto-suonia sekä lehtiä, joka koostuu selluloosasta ja muista vastaavista aineista.Eli tämän takia voidaan sanoa, että kasveillakin on elimistö.  Syy miksi kasvi tarvitsee pimeällä happea johtuu sen energiantarpeesta.


Päivällä se saa yhteyttämiseen tarvitsemansa energian auringonvalosta, mutta yöllä kasvi tuottaa tarvitsemansa energian mitokondrioissa, jotka sitten tietenkin vaativat happea pystyäkseen tuottamaan aminohappo-synteesin vaatiman energian. Eli päivällä metsä tuottaa happea ilmakehään, koska se on silloin kasville tarpeeton, lukuunottamatta OH-ryhmän molekyylejä, joissa vety on yhdistynyt happeen, mutta muuten happi on kasville myrkky, koska se muuttaa tietyt yhdisteet palaviksi, vaikka se olisi vain sitoutunut niihin


Se että maapallon ensimmäinen bakteeri on ollut punainen tuo mieleeni sellaisen ikään kuin hieman naurettavan ajatuksen siitä, että olisiko paholainen mahdollisesti joku olio, jonka ihossa olisi samoja purppura-molekyylejä kuin noissa Maapallon ensimmäisissä organismeissa. Me kaikki olemme lukeneet geeniteknologiasta, missä geenejä yhdistellään lajien välillä, ja esimerkiksi etanoille on siirretty geenejä, jotka saavat sen ihon yhteyttämään.Tuolloin kyseessä on vihreä etana, jota ei luonnossa ilmeisesti ole ollenkaan. Temppu tehdään niin, että ensin eristetään kavin klorofyllin tuotantoa säätelevä geeni, joka sitten yhdistetään etanan soluihin sen ollessa munassa.


Tuolloin sitten tuo etana alkaa yhteyttämään. Mutta tuollainen geeninsiirto olisi melkein yhtä helppo tehdä nisäkkäälle. Sikiön ollessa pelkästään yhden solun kokoinen, voidaan sen tumaan ruiskuttaa vierasta DNA:ta melko yksinkertaisin menetelmin, ja sitten tuo DNA-pätkä jää tuon eliön elimistöön sen loppuelämän ajaksi. Tuollaisia tutkimuksia tehdään huhujen mukaan laitoksissa, joiden nimiä ei koskaan mainita. Kuitenkin kun puhutaan esimerkiksi Josif Stalinin sekä muiden vastaavien käsityksestä armeijasta, niin varmasti asevoimissa on tehty geneettistä tutkimusta, jotta nuo laitokset saisivat käyttöönsä vain parhaita miehiä. Joten esimerkiksi erikoisjoukkojen sotilaiden DNA:t varmasti on tutkittu, jotta niitä voidaan verrata noihin joukko-osastoihin pyrkivien henkilöiden DNA:han. Ja tuota geneettistä tietoa on käytetty noiden operaattoreiden valitsemiseen, eli taisteluissa tehtävistään erinomaisesti suoriutuneiden sotilaiden käytöstä sekä muita taitoa ohjaavia geenejä on verrattu toisiinsa.


Tuolloin on pyritty selvittämään se, millainen olisi ihanteellinen operaattori noihin tehtäviin. Ja joidenkin lähteiden mukaan esimerkiksi Uudessa Seelannissa on tavattu lampaita, joiden iho on ollut vihreä. Mutta jos palataan tähän purppura-molekyyliin, niin silloin tällöin olen miettinyt, että olisiko joku ihminen sitten aikojen alussa onnistunut liittämään esimerkiksi juuri purppura-bakteerin geenejä oman ihonsa soluihin vahingossa.


Tuollainen tilanne voisi tapahtua siten, että kyseinen bakteeri siirtää vahingossa omia geenejään ihmisen ihon orvaskeden solujen sisään, jolloin ihmisen iho voisi muuttua punaiseksi. Tahaton geenien vaihto voisi tapahtua retroviruksen kautta, joka sitten siirtää perimänsä ihmisen ihosolut. Ja jos tuo kuvitteellinen virus olisi syntynyt purppura-bakteerin sisällä, niin se voisi sitten siirtää tuon geenin ihmiseen, jos tuo virus vain sattuisi tarttumaan ihon soluihin, kuten esimerkiksi Hantavirus tekee.


Kyseinen ajatelma tietenkin on vain sellaista teoreettista pohdintaa tai huvittelua aamun ratoksi. Mutta kun mietitään sitä mahdollisuutta, että joku laboratorio loisi keinotekoisen retroviruksen, minkä se sitten siirtää ihmiseen. Tuolloin voisi sitten syntyä ihminen, jonka iho on punainen. Ja koska tuollainen ihminen kykenisi yhteyttämään, niin hän olisi paljon tavallista ihmistä kestävämpi sekä vahvempi. Kun palataan noihin DNA-testeihin, niin periaatteessa voitaisiin luoda “NAVY SEAL”-virus, joka sitten muuttaisi ihmiset ihanteellisiksi erikoisjoukkojen sotilaiksi perimänsä puolesta. Mutta tietenkin perimä on vain osa ihmisen taitoja, ja siksi myös koulutus on tärkeää.


Mutta kun puhutaan siitä, että vaikka perimä vaikuttaisi vain kymmenessä prosentissa esimerkiksi ihmisen soittotaidossa tai että tuota perimän vaikutusta voidaan kompensoida ankaralla harjoittelulla, niin kuitenkin jos ihmisen perimä on kohdallaan, niin silloin tuo harjoittelu tuo hänelle nopeammin parempia tuloksi. Ja tämä ajatelma viruksesta, joka muuttaa käytöstä perustuu siihen, että meidän fenotyypit eli ulkoiset piirteemme eivät mitenkään ole riippuvia siitä, mitä oma genotyyppimme eli perimämme olisi.

Tuossa kuvitteellisessa viruksessa olevat perimän palaset siis vaikuttaisivat vain niihin ominaisuuksiin, mitä ei päällepäin näe. Tällöin tuo ihminen olisi päällepäin katsoen aivan kuten ennen, mutta hänen sisällään on tapahtunut muutoksia. Joten ehkä tämä on tulevaisuudessa jonkun filmin aiheena, ja ainahan näistä asioista voidaan keskustella nykyaikaisen bioteknologian valossa. Muistakaa että esimerkiksi bioteknologiaa koskevaa lainsäädäntöä ei edes kaikissa maailman maissa ole, ja noiden laboratorioiden välineitä voidaan käyttää etäkäytön avulla jopa maapallon toiselta puolen. Eli nukkukaa hyvin, ja uskokaa vain ihmisten hyvyyteen.

https://sites.google.com/view/voikoihoyhteyttaa/etusivu

http://voikoihoyhteyttaa.webnode.fi/

Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca...

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require elec...

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica...