Skip to main content

Kiinan uusi sotilastukikohta osoittaa tuon valtion halua laajentaa toimintaansa globaalilla kentällä

C-602 risteilyohjus on ase, jota NORINCO
myy myös ulkomaille.
(Lehtikuva)

Kiinan uusi sotilastukikohta Dijiboutissa kertoo tuon valtion kiinnostuksesta osoittaa maailmalle, että se on kykenevä globaaliin toimintaan sekä sen halusta turvata omat poliittiset sekä taloudelliset intressinsä. Syyksi Dijiboutin tukikohdan perustamiseen Kiinan johto ilmoittaa halun suojella sen omia kansallisia sitoumuksia Afrikassa. Kuitenkin Kiina on myös lähettänyt sotalaivojaan Itämerelle harjoittelemaan Venäjän alusten kanssa, ja tällaisen toiminnan tarkoitus on osoittaa sen, että Kiina on yhä halukkaampi osallistumaan kansaivälisiin operaatioihin, ja että tuo valtio on myös muuttumassa globaaliksi toimijaksi myös sotilaallisesta näkökulmasta.

Myös Kiinan puolustusteollisuuden tuotteita halutaan samalla markkinoida maailmalle. Eli samaan tapaan NORINCO on kansainvälisesti tunnutettu osaaja esimerkiksi merimaaliohjusten valmistamisessa, kuten Persianlahden sodan kuuluisat ”Silkworm”-ohjukset ovat osoittaneet. Ja muutenkin tuo Kiinan kansallinen aseyhtiö sitten valmistaa laadukkata AK-47-rynnäkkökiväärien klooneja, joita saa kuulemma ostaa myös NATO:n 5,56 kal. Remington-patruunalle porattuna.


Kun puhutaan siitä, että Kiinan vaikutusvalta maailmalla on kasvanut uusiin mittoihin, ja sitä ei enää voi mitenkään sivuuttaa maailmanpolitiikan näyttämöllä, niin silloin tietenkin voidaan tuo Afrikan tukikohta ymmärtää sellaisena, että sen avulla Kiina aikoo sitten rakentaa omia globaaleja operaatioita varten laivastotukikohtien verkoston, minkä kautta se voi tukea tuon valtion omien sotalaivojen toimintaa valtamerillä, ja vielä nykyäänkin laivasto on avainasemassa noissa operaatioissa, koska taistelijat voidaan vetää laivoille, kun heillä ei ole tehtäviä. Tuolloin satamaa puolustavalla sekä sen turvallisuudesta vastaavalla ryhmällä on käytössään operatiivinen reservi, mitä se voi mielin määrin käyttää.


Laivoilla olevilla tehokkailla pitkän kantaman ohjuksilla voidaan tukea oman maan joukkojen toimintaa tuossa maassa, ja periaatteessa näiden täsmä-iskuihin pystyvien aseiden avulla voidaan tuollaisen valtion johtajaan kohdentaa henkilökohtainen uhkaus niin, että jos hän ei tottele saamiaan ”ohjeita”, niin silloin joku risteilyohjus iskee hänen palatsiinsa, ja muuttaa tuon rakennukes sorakasaksi. Nykyaikaisten risteilyohjusten avulla voi sotalaiva tai sukellusvene iskeä jopa tuhansia kilometrejä sisämaassa olevia kohteita vastaan.

Ja esimerkiksi AGM-86 ”Harpoon”-ohjuksesta on olemassa optisesti maaliin hakeutuva SLAM (Stand-Off Land Attack Missile), ja ilmeisesti tuollainen optio tulee myös uuden sukupolven LRASM (Long Range Anti Ship Missile)-ohjukseen, jota ollaan asentamassa myös ohjushävittäjien kansille. Nuo uudet ohjukset käyttävät usein LIDAR eli laser-tutkaan perustuvaa maaliinhakeutumisjärjestelmää, mikä tekee näiden aseiden torjunnasta melko hankalan. Mutta tietenkin NORINCO on sitten kehittämässä omia ohjuksiaan tämän tiedon pohjalta. Kiina on myös varustanut risteilyohjuksiaan kehittyneellä tekoälyllä, eli kun ohjus havaitsee sitä kohti tulevan torjunta-ohjuksen, niin silloin tuo ohjus osaa tehdä väistöliikkeitä. Järjestelmä perustuu Lidariin.

Kun puhutaan Afrikasta sekä sen rikkauksista, niin siihen sitten tietenkin kuuluvat tappavat virukset eli Ebola, Hanta ja Lassa sekä monet muut hyvin vaaralliset eliöt, joiden aiheuttamat epidemiat surmaavat vuosittain miljoonia ihmisiä. Noita viruksia tarvitaan tietenkin rokotteiden kehittämiseen, koska jos virustautia halutaan tehokkaasti torjua, niin silloin kaikkein yksinkertaisinta on rokottaa ihminen noita tauteja vastaan.

Mutta noita viruksia ja bakteereja voidaan käyttää tehokkaasti myös biologisten aseiden kehittämiseen. En tiedä onko Kiinalla noita aseita hallussaan tai kehitteillä, mutta biologinen ase perustuu siihen, että eläviä organismeja asetetaan elatusmaljoihin, jossa niiden annetaan lisääntyä. Ja tuolloin riittää periaatteessa, että asevoimien instituutilla on hallussaan yksi ainoa virus, joka sitten siirretään tuohon soluviljelmään, missä se sitten monistaa itsensä. Sen takia näihin merentakaisiin tukikohtiin kannattaa aina kiinnittää huomiota. Vaikka puhutaan siitä, että USA:n asevoimat olisi lopettanut biologista sotaa käsittelevät ohjelmansa, niin sen laboratorioissa kehitetään jatkuvasti erilaisia rokotteita juuri Ebolaa, Hantaa sekä Lassaa vastaan.


Tuo rokotteiden kehittäminen on sikäli hyvin erikoista, että juuri rokotteiden puutteen takia ei biologisia aseita olla otettu käyttöön missään maassa. Mutta jos oma väestö kyetään rokottamaan jotain biologista asetta vastaan, niin silloin tuo ase olisi loistava pelote kansainvälisessä politiikassa. Biologinen sodankäynti sekä siihen kehitetyt aseet ovat hiljainen tappaja, joka ei näy muuten kuin voimakkaana epidemiana jossain alueella. Ja itse olen sitä mieltä, että myös jotkut yksityiset toimijat ovat saattaneet kehitellä omia biologisia aseitaan, jotta nuo kaivos- tai muut vastaavat yhtiöt kykenisivät sitten tyhjentämään joitakin alueita ihmisistä. Olen joskus kysynyt hiljaa itseltäni, että oliko tuo Ruandan ja Burundin Ebola-epidemia oikeasti tahallaan aiheutettu.


Tuollaisen biologisen aseen aiheuttaman epidemian aikaan saamiseksi ei tarvita oikeastaan kovin suurta määrää viruksia. Eli periaatteessa joku jerrykannu jossain nurkassa voisi palvella tämän viruksen monistamisessa, ja sitten riittää että tuo virus päästetään irti oikeassa paikassa, eli se voidaan ruiskuttaa aerosoli-sprayna ihmisten sekaan jossain torilla, ja sitten epidemia leviää noissa huonolla hygienialla varustetuissa valtioissa hyvin nopeasti sekä tehokkaasti.

https://en.wikipedia.org/wiki/YJ-62



Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require electricity, and electr

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica