Skip to main content

Netissä tapahtuvan trollauksen teoriaa eli siinäkin ryhmän "tulenjohtaja" on aina suojassa oikeustoimilta.


Kaikkialla puhutaan nykyään Internetissä tapahtuvasta trollaamisesta, mikä tarkoittaa ikävien kommenttien kirjoittamista toisten blogeihin sekä Facebookiin. Trollaamisen idea on yksinkertaisesti kiusata ihminen pois Internetistä ja sosiaalisesta mediasta, jolloin kiusaajat saavat sitten taas mieleisensä Facebookin. Toisaalta trollaamisen ideana voi olla esimerkiksi myös poliittisten mielipiteiden vaientaminen, jolloin trollaajien tukeman  henkilön ei tarvitse kuunnella mitään, mitä muilla on sanottavana jostain asiasta. Trollaajien toimintapana on usein se, että Internetissä on ikään kuin "tulenjohtaja", joka asettaa sitten ne trollauksen kohteet, joihin muut ryhmän jäsenet sitten kohdentavat hyökkäyksen.


Tuossa toimintamallissa sitten ongelman muodostavat ne ryhmän jäsenet, joiden tehtävänä on tuon varsinaisen informaatio-operaatio suorittaminen. Jos ihminen kovin paljon tuolla Internetissä trollailee, niin silloin hän varmasti menettää hyvin nopeasti esimerkiksi Google-tilinsä, ja syy tähän Google-tilin sulkemiseen tietenkin on se, että sitä käytetään tarkoitukseen, mikä oikeuttaa viranomaisia puuttumaan tuohon toimintaan. Kyseessä on silloin toisen henkilön halventaminen sekä mahdollinen uhkaus, joka sitten tietenkin saa aikaan toimenpiteitä. Ja varsinkin jos uhkaukseen liittyy ampuma-aseen kuvia tai sen tekijät ovat ampumakerhon jäseniä, niin silloin tietenkin poliisin pitää ottaa tuo uhkaus vakavasti. Se merkitsee nykyään hyvin nopeasti kotitarkastusta sekä aselupien perumista.


Mutta sitten tietenkin se että henkilö on saattanut Google- tai Outlook-tilinsä käyttökieltoon vaikuttaa hänen normaaliin elämäänsä. Tuolloin hän ei voi saada esimerkiksi Android-puhelinta tai ainakaan hän ei voi käyttää sen kaikkia ominaisuuksia. En tiedä että miten Outlook-tilien käy siinä tapauksessa, että henkilö on trollannut Googlen tileillä, mutta uskoisin että näillä asioilla on jotain vaikutusta toisiinsa. Eli mikään yhtiö maailmassa ei varmaan sellaista toimintaa lähde tukemaan, missä kannustetaan ihmisiä uhkailemaan toisiaan. Sosiaalinen media on loistava paikka toimia, ja siellä varmasti sitten paljastuu sekin, että onko ihminen oikeasti sellainen kuin mitä hän väittää olevansa. Eli onko hänellä oikeasti hyviä mielipiteitä tai onko hän oikeasti miellyttävä paljastuu hyvin nopeasti.


Kun puhutaan siitä, mitä varten trollaamisesta kannattaa aina välillä puhua hyvin vakavasti johtuu siitä, että sosiaalisessa mediassa kirjoitettu teksti paljastaa ihmisestä todella paljon, ja silloin eivät myöskään merkkivaatteet tai jääkiekkojoukkueen jäsenyys pelasta ihmistä. Ja kun jossain kirjoituksissa käsitellään esimerkiksi nettitrollausta, niin unohdetaan se, että tuollainen netin "tulenjohtaja" on tietenkin todella hyvässä suojassa, koska hän ei itse trollaa, mutta ne hänen ryhmänsä jäsenet sitten saavat niistä kirjoituksistaan erittäin ikäviä seurauksia, jotka saattavat sitten aiheuttaa heille hyvin noloja tilanteita.


Kun ihminen jää kiinni kiusaamisesta, niin hän voi joutua vastaamaan hyvin inhottaviin kysymyksiin, jotka koskevat esimerkiksi sitä, millä perusteella tuo mies tai nainen valitsee seurustelukumppaninsa. Ja jos ihminen kiusaa muita sosiaalisessa mediassa, niin se sitten saa aikaan sen, että tällaisesta kiusaamisesta varmasti sitten on myös todisteet. Ja sitten tietenkin voidaan lain tulkinnoista lähteä saivartelemaa. Usein netissä väitetään, että vihakirjoittelu ei sinällään ole rikos, mutta todellisuudessa uhkailu sekä yllyttäminen kansanryhmään tai yksilöön kohdistuvaan väkivaltaan sekä syrjimiseen on oikeasti rikollista.


Poliisilla voi olla muuten valeprofiileja käytössään, joiden avulla nuo viranomaiset voivat soluttautua hyvinkin suljettuihin ryhmiin, ja jos ihminen työskentelee jossain lasten ja nuorten kanssa tehtävässä työssä, niin silloin tietenkin siitä, että hän paljastuu nettikiusaajaksi voi olla seurauksia. Ja tietenkin vaikka työvalmentaja sanoo, että yritys ei saa käyttää mitään muuta tietoa, kuin mitä se saa työhaastattelussa, niin jos tuo työhaastattelija sattuu olemaan ihmisen Facebook-kaveri, niin silloin sitä tietoa on vähän vaikea olla käyttämättä, jos toinen esittelee sosiaalisessa mediassa koko artikulaatio-osaamisensa. Samoin on hyvin noloa, jos työhakemus paljastuu jostain kopioiduksi tai työhaastattelijan kirjoittamaksi, mikä sitten tietenkin antaa jonkinlaisen kuvan hakijasta.

https://metsantarinoita.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

There is a suggestion that dark matter may have deformed another universe.

The researchers suggest that dark matter is the deformed dark universe. Or in the most exciting theories, dark matter is the dark universe inside our universe. In that theory dark matter is entangled with the visible material. That theory is taken from the multiverse theory. There our visible universe is one of many universes. The other universes can be invisible because their electrons and quarks are different sizes. And that thing makes those other universes invisible to us.  Another hypothesis is that the hypothetical other universes send radiation that radiation from our universe pushes away. Things like invisible 9th. planet causes ideas that maybe there is another universe in our universe. The thing that makes the mysterious dark matter interesting is that. The dark matter can form structures that can be similar to visible material. But those structures are not visible.  The multiverse theory is not new. The thing in that theory is that there are multiple universes at this moment

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica

Nano-acoustic systems make new types of acoustic observation systems possible.

' Acoustic diamonds are a new tool in acoustics.  Another way to make very accurate soundwaves is to take a frame of 2D materials like graphene square there is a hole. And then electrons or laser beams can make that structure resonate. Another way is to use the electromagnetic field that resonates with the frame and turns electromagnetic energy into an oscillation in the frame.  Nano-acoustic systems can be the next tool for researching the human body. The new sound-wave-based systems make it possible to see individual cells. Those soundwave-based systems or nano-sonars are tools that can have bigger accuracy. Than ever before. The nano-sonar can use nanodiamonds or nanotubes as so-called nano-LRAD systems that send coherent sound waves to the target. In nanotube-based systems, the nanotube can be in the nanodiamond.  The term acoustic diamond means a diamond whose system oscillates. The system can create oscillation sending acoustic or electromagnetic waves to the diamond. Diamond