Skip to main content

Mikäli joku maa on rakentanut ydinaseisiin tarvittavan tekniikan valmiiksi, niin se kykenee ottamaan nämä välineet uudelleen käyttöön hyvin nopeasti



Iran on uhannut, että se irtisanoo sopimuksen, mikä koskee ydinaseen kehitystä sekä maan siirtymistä ydinaseita omistavien valtioiden yhä kasvavaan joukkoon. Ja tässä sitten voidaan suoraan sanoa, että jos joku valtio on kerran rakentanut tuon aseen tuotantoa varten infrastruktuurin, niin silloin se voi melkein välittömästi valmistaa kaikki nämä laitokset uudelleen, vaikka se kerran olisi nämä installaatiot purkanut. Kun keskustellaan siitä, millainen tuon valtion asema olisi ensimmäisen ydinkokeen jälkeen, niin tietenkin se on voinut toimia niin, että tuolla valtiolla olisi useita tuon testi-yksikön kaltaisia räjähteitä hallussaan, ja tuolloin jos ydinpommi räjähtää, niin noita aseita olisi valmiina välittömästi tehtävää iskua varten.


Mikäli pommi olisi "fiisu", niin silloin tietenkään ei vahinkoa tulisi, koska tuolloin aseen räjäyttäminen ei näkyisi sitten erilaisissa sensoreissa. Mutta kun ensimmäinen koeräjäytys on tehty, niin silloin seuraa se, että kyseinen valtio saattaa kohdata pakotteita tai sen laboratorioihin saatetaan iskeä, joten tuon ensimmäisen ydinkokeen jälkeen pitää tuota iskuvoimaa olla käytettävissä mahdollisen ennaltaehkäisevän iskun varalta.


Kuitenkin ydinaseen leviäminen myös maihin, jotka suhtautuvat länsimaihin vihamielisesti on osa tämän päivän politiikkaa, ja uskoisin että Iran sitten saa ehkä apua ydinaseen kehittämiseksi Pakistanista, joka myös on islamilainen valtio. Eli varmaan myös Pakistanista löytyy ihmisiä, joiden mielestä "uskonveljiä" täytyy auttaa tämän aseen kehittämisessä. Mutta tietenkin aina voidaan sanoa se ikuinen hokema, jonka mukaan "jokaisella valtiolla on oikeus puolustaa itseään" ja hankkia tätä tehtävää varten ydinaseita, jos ne katsovat niitä tarvitsevansa.


Tällöin kuitenkin täytyy todeta se, että jotkut valtiot ovat ottaneet oikein asiakseen rikkoa ihmisoikeuksia ydinaseiden suojissa piileskelen. Ja se sitten varmasti aiheuttaa epävakautta kansainvälisessä politiikassa. Nimittäin jos ydinaseiden käyttöä sekä kehitystä ajatellaan massatuhon näkökulmasta, niin tietenkin pieni armeija hyötyy niistä paljon enemmän kuin iso armeija hyötyy. Ja tietenkin ydinase näyttää paremmalta televisiossa kuin kemiallinen ase, koska ensin mainitun kohdalla sen kehittämistä voidaan perustella esimerkiksi tarpeella tuhota vihollisen varikoita tai sen komentobunkkereita, joita varten on kehitetty maan sisään tunkeutuvia ydinkärkiä. Neutronipommia eli ERW-asetta (Enhanced Radiation Weapon)  on vastustettu sen vuoksi, että se jättää rakennukset pystyyn sekä taistelussa tarvittavan materiaalin vahingoittumattomaksi mutta surmaa ihmiset.


Tuon aseen kehittämistä perusteltiin kuitenkin ihmisille sillä, että se toimisi muiden ydinaseiden nallina, joka siten räjäyttää suurempia vetypommeja. ERW-ase on tietenkin hyvin pienikokoinen, ja sitä on markkinoitu myös erikoisjoukkojen käyttöön tarkoitettuna välineenä, jonka nämä sotilaat sitten voivat soluttaa vihollisen esikuntaan ja räjäyttää sen siellä. On myös kehitteillä niin sanottu "fiisupommi" tai "kynttiläpommi", jossa ydinfissio kestää useita tunteja, ja jonka teho perustuu uhtaaseen sätelyyn. Eli kun tämä ydinase laukeaa, niin se luo jollekin alueelle pitkä-aikaisen mutta hyvin tarkasti määritetyn säteilyvyöhykkeen, jonka läpi ei sitten millään tankilla ajeta.


Siinä tuon pommin radioaktiivinen materiaali fissioituu melko hitaasti, jolloin se kehittää sätelyä pidempään kuin normaali ydinase, ja tuo ase voidaan pudottaa vaikka vihollisen komentokeskuksen katolle, jonka jälkeen se laukeaa. Sitten radioaktiiviinen materiaali muuttuu nesteeksi, ja tuo massa alkaa vajota maan sisään, jolloin nestemäisessä tilassa oleva ydinmateriaali polttaa tiensä auki mihin tahansa bunkkeriin. Tai tuollaiset alle kilotonnin tehoiset taistelukärjet mahdollistavat kirurgiset iskut vihollisen asemiin. Kun ydinaseita sitten on päätynyt myös muiden kuin länsimaisten toimijoiden käsiin, niin silloin kynnys niiden käyttöön on laskenut.


Samoin ydinaseen sekä konventionaalisen aseen välinen ero on hämärtynyt, kun nykyään puhutaan myös niin sanotusta "alikriittisestä kärjestä", missä ydinfissio saadaan aikaan puristamalla radioaktiivista kappaletta räjähteellä.Tuollaisten ydinaseiden kehittäminen tietenkin saa aikaan sen, että konventionaalisen ja ydinaseen ero hämärtyy, ja myös riski noiden aseiden käytöstä esimerkiksi terroristien koulutuskeskuksia tai niiksi väitettyjä installaatioita vastaan kasvaa.

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

New AI-based operating systems revolutionize drone technology.

"University of Missouri researchers are advancing drone autonomy using AI, focusing on navigation and environmental interaction without GPS reliance. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, AI Unleashed: Revolutionizing Autonomous Drone Navigation) The GPS is an effective navigation system. But the problem is, how to operate that system when somebody jams it? The GPS is a problematic system. Its signal is quite easy to cut. And otherwise, if the enemy gets the GPS systems in their hands, they can get GPS frequencies. That helps to make the jammer algorithms against those drones. The simple GPS is a very vulnerable thing.  Done swarms are effective tools when researchers want to control large areas. The drone swarm's power base is in a non-centralized calculation methodology. In that model, drones share their CPU power with other swarm members. This structure allows us to drive complicated AI-based solutions. And in drone swarms, the swarm operates as an entirety. That ca

Hydrogen is one of the most promising aircraft fuels.

Aircraft can use hydrogen in fuel cells. Fuel cells can give electricity to the electric engines that rotate propellers. Or they can give electricity to electric jet engines. In electric jet engines. Electric arcs heat air, and the expansion of air or some propellant pushes aircraft forward. Or, the aircraft can use hydrogen in its turbines or some more exotic engines like ramjets. Aircraft companies like Airbus and some other aircraft manufacturers test hydrogen as the turbine fuel.  Hydrogen is one of the most interesting fuels for next-generation aircraft that travel faster than ever. Hydrogen fuel is the key element in the new scramjet and ramjet-driven aircraft. Futuristic hypersonic systems can reach speeds over Mach 20.  Today the safe top speed of those aircraft that use air-breathe hypersonic aircraft is about Mach 5-6.   Hydrogen is easy to get, and the way to produce hydrogen determines how ecological that fuel can be. The electrolytic systems require electricity, and electr

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica