Skip to main content

Miksi Pohjois-Korean tilanne on niin kamalan monimutkainen?

Pohjois-Korean MIG-29 "Fulcrum"
Wonsanin ilmailufestivaaleilla

Pohjois-Korea on taas osoittanut halunsa ryhtyä avoimeen konfliktiin USA:n kanssa, ja esimerkiksi kertonut maailmalle, että sillä on suunnitelmia Guamin valtaamiseksi. Kun tuota Pohjois-Korean tilannetta katsotaan tarkasti, niin tuolla uhittelulla on ainoastaan sellainen tarkoirtu, että tuon maan johto haluaa käyttää ulkoista konfliktia oman nahkansa sekä asemansa tukemiseksi. Mutta kun taas asiaa tarkastellaan esimerkiksi USA:n kannalta, niin tietenkin tällaiset uhat palvelevat sen sotatarviketuotantoa erittäin hyvin, ja tietenkin näiden "rosvovaltioiden" muodostaman uhkakuvan takia esimerkiksi ABM (Anti Ballistic Missile)-ohjelmat saavat tukea USA:n liittovaltiolta.


Samalla kuitenkin voidaan kysyä, että mitä varten USA älähtää jokaisesta uudesta ydinaseita kehittävistä valtiosta, ja kuitenkaan sen poliittinen johto ei koskaan tee mitään noiden perinteisten supervaltojen toimesta rakennettujen ydinaseiden takia. Eli tuo kysymys on siitä, että miksi myös muilla valtioilla, kuin YK:n pysyvillä jäsenmailla ei saisi olla hallussaan ydinaseita? Ja samalla tietenkin voidaan miettiä sitä, että kuinka kehittynyt tuollainen supervallan hallussa oleva ydinase sitten oikeastaan onkaan? Pelkkä ydinpommi ei tietenkään riitä muuta kuin oman kansan pelotteluun. Eli periaatteessa tuollainen "poliisikäyttöön" tehty ydinase voidaan asentaa vaikka Pjongjangin Juche-tornin huipulle, ja sillä tavoin Kim Jong Un voi sitten pitää valtaa itsellään.


Tuolloin tällä miehellä olisi hallussaan ydinaseen laukaisin, ja jos tuolla pääkaupungissa aletaan kapinoida, niin hän voisi sitten mennä bunkkeriin piiloon, ja laukaista tuon aseen pääkaupungissaa. Mutta uuden sukupolven ydinaseet ovat todella kehittyneitä paitsi laukaisimien että kuljetusvälineiden osalta. Nämä aseet kuljetetaan kohteeseen nopeilla taktisilla rynnäkkökoneilla kuten SU-27 sekä F-15 ja tietenkin tässä voidaan kertoa sellainen asia, että kukaan oikea sotilas ei varmaan paljasta parhaita mahdollisia valttejaan, joten esimerkiksi STEALTH-teknologiaa käyttäviä risteilyohjuksia voidaan tietenkin myös välillä irrottaa niitä kuljettavista lentokoneista, ja sitten nämä ohjukset ikään kuin partioivat itsenäisesti, eli nämä aseet ovat oikeastaan vain pieniä robottilennokkeja, jotka voidaan tankata ilmassa samaan tapaan kuin muutkin suihkukoneet, ja sen takia nuo aseet ovat äärettömän vaarallisia.


Nämä uuden sukupolven tekoälyllä varustetut aseet voivat partioida jonkun valtion ilmatilassa, ja käydä välillä tankkaamassa ilmatakkauskoneista. Ja se riski mikä tuollaisiin aseisiin liittyy on se, että niiden toiminta perustuu "kuolleen miehen kytkimeen", eli jossain on radio, mikä lähettää noille aseille jatkuvasti "kaikki kunnossa merkkiä", ja jos tuo aseen omistaja-valtio sitten asettaa asevoimansa ylimpään mahdolliseen valmiuteen, niin silloin tietenkin se ilmoittaa sen valtion, joka aikoo hyökätä. Jos tuon aseen tietokone ei saa ilmoitusta siitä, että tuo hätätila on purettu, ja tuo "kaikki kunnossa signaalia" lähettävä radioantenni ei sitten lähetä signaalia, niin silloin tuo asejärjestelmä voi lähteä hyökkäämään tuohon kohteeseen, jos niiden kärjille on syötetty kohteet, jotka halutaan tuhota. Kuitenkin pohjois-Korean tilanne on hyvin mutkikas, koska tuollainen valtio tietenkin hyödyllinen niille, jotka haluavat sijoittaa rahaa asevarusteluun.


Pohjois-Korea on osoittanut olevansa arvaamaton valtio, joka on valmis avaamaan tulen milloin sen johtoa sattuu huvittamaan, ja tietenkin Internet on sitten pakottanut myös tuota hyvin suljettua valtiota avautumaan ulkomaailmaan, ja kuitenkin sen johto on jatkuvasti pannut toimeen määräyksiä, joita ei voida kutsua miksikään muuksi kuin äärimmäiseksi diktatuuriksi. Kuitenkin jos Kim Jong Un saa provosoitua konfliktin, niin hän voi sitten ikään kuin myydä nahkansa kalliisti, ja laukaista Taepodong-ohjuksiaan Japaniin, Etelä-Koreaan sekä Alaskaan ja ehkä myös Venäjälle sekä Kiinaan. Näet tuollaisella joka suuntaan tapahtuvalla ydinhyökkäyksellä voisi olla tuon valtion johtajien mielestä sellainen vaikutus, että sen avulla sitten voidaan suurvallat usuttaa toistensa kimppuun.


Tuon valtion johto on äärimmäisen tarkka asemastaan, joten siksi se haluaa luoda paljon ulkoisia vihollisia, joiden avulla se voi sitten eristää omaa kansaansa muusta maailmasta. Se että Pohjois-Korean ihmiset eivät halua kapinoida johtuu siitä, että heille reaalisosialismi tai tarkemmin sanottuna Juche-sosialismi, joka takaa Kimien perheen vallan tuossa maassa on itsestäänselvyys. Kim Jong Unin kabinetin perustelu äärimmäiselle sensuurille on se, että jos ihmiset eivät tiedä muusta järjestelmästä, niin he eivät muutoksia tuon maan oloihin osaa kaivata.


Juche-sosialismi on oikeastaan keskiaikaisen feodaalijärjestelmän uusi nimi, ja siinä ainoastaan valtion johtajalla on oikeus tehdä mitään ehdotuksia valtiota koskeviin päätöksiin. Tuolloin hän on ikään kuin uusi versio jostain 1300-luvun kuninkaasta, joka hallitsi täysin välittämättä mistään muusta kuin itsestään ja ehkä joissain tapauksissa perheestään. Tietenkin tämä tilanne aiheuttaa sen, että valtion johtaja on tuossa mallissa hyvin vihattu, ja tämän takia voidaan sanoa, että Pohjois-Koreaa hallitaan pelolla, joka luodaan ydinaseiden avulla.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohjois-korea-soimasi-trumpia-jarjettomaksi-vain-voimankaytto-toimii-trumpia-vastaan/6531286#gs.iAnAugg


https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

There is a suggestion that dark matter may have deformed another universe.

The researchers suggest that dark matter is the deformed dark universe. Or in the most exciting theories, dark matter is the dark universe inside our universe. In that theory dark matter is entangled with the visible material. That theory is taken from the multiverse theory. There our visible universe is one of many universes. The other universes can be invisible because their electrons and quarks are different sizes. And that thing makes those other universes invisible to us.  Another hypothesis is that the hypothetical other universes send radiation that radiation from our universe pushes away. Things like invisible 9th. planet causes ideas that maybe there is another universe in our universe. The thing that makes the mysterious dark matter interesting is that. The dark matter can form structures that can be similar to visible material. But those structures are not visible.  The multiverse theory is not new. The thing in that theory is that there are multiple universes at this moment

The neuroscientists get a new tool, the 1400 terabyte model of human brains.

"Six layers of excitatory neurons color-coded by depth. Credit: Google Research and Lichtman Lab" (SciteechDaily, Harvard and Google Neuroscience Breakthrough: Intricately Detailed 1,400 Terabyte 3D Brain Map) Harvard and Google created the first comprehensive model of human brains. The new computer model consists of 1400 terabytes of data. That thing would be the model. That consists comprehensive dataset about axons and their connections. And that model is the path to the new models or the human brain's digital twins.  The digital twin of human brains can mean the AI-based digital model. That consists of data about the blood vessels and neural connections. However, the more advanced models can simulate electric and chemical interactions in the human brain.  This project was impossible without AI. That can collect the dataset for that model. The human brain is one of the most complicated structures and interactions between neurotransmitters, axons, and the electrochemica

Nano-acoustic systems make new types of acoustic observation systems possible.

' Acoustic diamonds are a new tool in acoustics.  Another way to make very accurate soundwaves is to take a frame of 2D materials like graphene square there is a hole. And then electrons or laser beams can make that structure resonate. Another way is to use the electromagnetic field that resonates with the frame and turns electromagnetic energy into an oscillation in the frame.  Nano-acoustic systems can be the next tool for researching the human body. The new sound-wave-based systems make it possible to see individual cells. Those soundwave-based systems or nano-sonars are tools that can have bigger accuracy. Than ever before. The nano-sonar can use nanodiamonds or nanotubes as so-called nano-LRAD systems that send coherent sound waves to the target. In nanotube-based systems, the nanotube can be in the nanodiamond.  The term acoustic diamond means a diamond whose system oscillates. The system can create oscillation sending acoustic or electromagnetic waves to the diamond. Diamond