Nykyään tietokoneita käsitellään usein pelkkien käyttöjärjestelmien ja ohjelmistojen kautta, mutta samalla unohdetaan uusin komponentti-tekniikka, mikä tekee tietojenkäsittelystä mukavaa sekä turvallista. Nykyaikaisten tietokoneiden "Flash-pohjaiseen" tekniikkaan perustuvat kovalevyt sekä tehokas, mutta samalla paikallaan pysyvä kiinteisiin elementteihin perustuva jäähdytin sallivat sen, että koneita voidaan huoletta siirrellä paikasta toiseen ilman että tarvitsee pelätä niiden komponenttien eli lähinnä kovalevyjen tai tuulettimien tuhoutumista.
Samoin tietenkin edistyneet ohjelmistot sallivat sen, että tietokoneisiin voidaan lisätä muistia hyvin helposti, eli nämä muistin hallintaan tehdyt tietokoneohjelmistot sitten osaavat käyttää mitä hyvänsä tietokoneeseen liitettävää massamuistia kuten USB-tikkua tai SD-korttia massamuistina tai tarkemmin ottaen ROM-muistina, mikä tietenkin lisää nykyaikaisten tietokoneiden kapasiteettia. Eli noita massamuisteja voidaan ottaa käyttöön ja poistaa mielin määrin, mikä sitten tietenkin auttaa monissa asioissa, ja tuolloin samoja koneita voidaan käyttää myös CAD-työasemina ja kuitenkin ne ovat helposti siirrettävissä paikasta toiseen. Tuo "Flash-muistiin" perustuva teknologia on erittäin kestävää, ja sen käyttäminen on miellyttävää, koska tietokoneen käyttäjän ei tarvitse pelätä sellaista asiaa, kuin tietojen katoamista, mikä johtuu siitä, kun koneen kovalevyn lukupää raapii niiden pintaa.
Kun puhutaan mobiilista tietojenkäsittelystä, niin tietenkin Chromebookin kaltaiset koneet ovat nousseet perinteisten PC- ja MAC-koneiden rinnalle, ja niiden etuna on tietenkin halpa hinta, ja varsinkin siellä missä käytettävissä on nopea Internet, niin niiden avulla voidaan korvata suurin osa perinteisistä PC- ja MAC-koneista, ja ne ovat erittäin turvallisia käyttää. Näet noiden koneiden suhteellisen halpa hinta ei houkuttele varasta eikä myöskään tietoturva vaarannu, jos henkilö vain muistaa tai ehtii painaa koneen pois päältä, jos hän epäilee varkaan lähestyvän itseään. Samoin tietokoneiden kosketusnäytöt mahdollistavat piirtämisen sekä muun kuvankäsittelyn, mutta tietenkin tekniikka menee näissäkin asioissa eteenpäin. Tulevaisuudessa voi eteen tulla tilanne, missä tietokoneita käytetään kokonaan virtuaalisista näytöistä.
Tuolla tarkoitetaan sitä, että tietokoneen näyttö on itseasiassa pelkkä projektorin tuottama kuva pöydän pinnalla tai seinässä, ja sitä ehkä käytetään liikkeentunnistuslaitteiden avulla. Eli henkilön sormessa on pieni sormus, jonka paikan tuo ehkä kännykässä oleva tunnistin havaitsee, ja tuolla laitteella sitten voidaan tietokonetta käyttää millä alustalla vain. Ja tietenkin älylaseja voidaan tuolloin hyödyntää, eli tulevaisuuden tietojenkäsittelijä voi ehkä sitten vain istua pöydän ääressä RayBanit päässään ja piirrellä kynällä tai kädellään ilmaan. Tuolloin hänen silmillään oleviin HUD-näyttöihin tulee kuva siitä, mitä hän haluaa tehdä, ja kynässä tai sormuksessa oleva paikannin sitten tekee tuon virtuaalisen työtilan käytön mahdolliseksi.
Tämä Kyseinen tekniikka perustuu ehkä kolmiomittaukseen, missä henkilöllä on kännykkään tai tablettiin liitettynä ylimääräinen vastaanotin, joka voi olla hänen kaulassaan tai ranteessa olevan kellon tai muun korun näköinen, ja toinen vastaanotin sijaitsee hänen mobiililaitteessaan, ja nuo laitteet sitten paikantavat tuon paikannuslaiten pöydältä, mikä tarkoittaa sitä, että tuon laitteen avulla voidaan piirtää tai kirjoittaa ilman, että kukaan muu näkee näppäimistöjä tai ruutua. Tietenkin tuo paikannin voidaan sijoittaa myös kirurgisesti ihmisen sormeen, ja koska se perustuu RFID-teknologiaan, niin silloin siihen voidaan ohjelmoida henkilön tunnistetietoja, eikä häneltä koskaan jää kynä kotiin.
Comments
Post a Comment